Vanuit Andreessen Horowitz zou een cryptofonds van $ 1 miljard onderweg kunnen zijn

Volgens een artikel van de Financial Times of FT verzamelt VC-firma Andreessen Horowitz nu naar verluidt belangstelling aan het opwekken voor een ander fonds, voortbouwend op zijn eerdere crypto-betrokkenheid. FT schreef vrijdag dat het nieuwe fonds ernaar streeft tussen $ 800 miljoen en $ 1 miljard van investeerders op te halen, volgens vier mensen die meer weten over het proces.

Ook schreef FT dat het om Andreessens derde fonds gaat dat zich richt op investeringen in cryptocurrency. Andreessen Horowitz, een Venture Capital- of VC-firma, opereert ook onder de naam a16z. Zowel in de crypto- als blockchain-sector is de entiteit actief en heeft in een aantal projecten geïnvesteerd. FT meldde dat Andreessen Horowitz van plan is het kapitaal van het nieuwe fonds te richten op projecten in de crypto-industrie en digitale activa.

Ook was de VC-speler een grote investeerder in Coinbase, dat onlangs op 14 april naar de beurs ging. Hoewel Andreessen Horowitz op het moment van notering ongeveer $ 11 miljard in het bezit had, volgens de wettelijke aanmeldingen aangehaald door FT, heeft a16z ongeveer $ 120 miljoen van zijn Coinbase-aandelen gelost. De krantenkoppen kwamen in april 2020 naar boven over het streven van de entiteit naar $ 450 miljoen voor zijn tweede cryptospecifieke fonds.

Uiteindelijk haalde het bedrijf $ 515 miljoen binnen. Het afgelopen jaar heeft de crypto-ruimte in het algemeen een opvallende kapitaalinstroom gekend. Dit blijkt uit de waardering van de marktkapitalisatie van $ 2 biljoen van de industrie, die in april 2021 werd bereikt.