Elon Musk herinnert zijn volgers eraan dat hij echt niet de ‘Master of Dogecoin’ is

Musk’s tweets zijn vaak benoemd voor het aanzienlijk beïnvloeden van de waarde van de meme cryptocurrency. Tesla CEO Elon Musk herinnerde zijn Twitter-volgers er dinsdag aan dat ondanks de recente interesse die hij heeft in Dogecoin (DOGE), hij nog steeds geen formele autoriteit heeft over het project.

Musk tweette op een reactie van een Doge-thema-account, dat stelde dat hij Dogecoin als een van zijn eigen bedrijven had gerund en dat hij effectief de CEO van het project was geworden. Volgens het commentaar is Musk’s invloed iets om te vieren, maar de zelfbenoemde “Dogefather” gaf een herinnering dat hij eigenlijk niet de baas is en dat niemand echt verantwoording aan hem aflegt.


Uit de resultaten van een recente enquête in Australië bleek dat meer dan 50% van de respondenten Musk beschouwt als de uitvinder van Bitcoin (BTC), wat suggereert dat zijn recente Dogecoin-herinnering misschien goed wordt beoordeeld.

Dogecoin is een meme in de vorm van een cryptocurrency die om puur humoristische redenen in het leven werd geroepen. Na de lancering in 2013, vervaagde de grap uiteindelijk, en de munt verdween in relatieve obscuriteit totdat Musk er in 2020 op stuitte. Musk’s daaropvolgende tweets werden gecrediteerd met het pompen van de waarde van DOGE gedurende een groot deel van 2021.

Tijdens de marktcrash van midden mei werd een petitie op Change.org gestart waarin Musk werd gevraagd om zijn Bitcoin-aandelen te verkopen en zichzelf te ontdoen van de cryptocurrency-sfeer voordat zijn tweets nog meer ongewenste commotie veroorzaken.