Elon Musk in gevecht met crypto Twitter, want hij laat doorschemeren dat Tesla BTC gaat verkopen

De prijsdaling van Bitcoin (BTC) met meer dan 10% in het weekend lijkt opnieuw te zijn gekatalyseerd door Elon Musk. Dit gebeurde nadat de CEO van Tesla leek te suggereren dat het bedrijf mogelijk van plan is om BTC dit kwartaal van zijn balans te dumpen. Musk antwoordde op een tweet, zondag, waarin werd voorspeld dat Tesla zijn BTC-aandelen dit kwartaal zou dumpen.

Musk antwoordde simpelweg met, inderdaad, tot ergernis van de Bitcoin gemeenschap. Nadat Musk de energie-efficiëntie van Bitcoin bekritiseerde was zijn populariteit nu binnen de cryptogemeenschap al aan het slinken. Zijn opmerking van één woord, terwijl Tesla ondersteuning voor voertuigaankopen met BTC opschortte, heeft nog meer veroordeling ontlokt van veel leidende figuren in cryptocurrency.

Peter McCormack, de gastheer van de What Bitcoin Did podcast, heeft sindsdien zijn handle veranderd in “McObnoxious”. McCormack verklaarde dat Musk’s recente kritiek op BTC “slecht geïnformeerd” is en dat het toevoegen van deze steun voor Dogecoin (DOGE) hem misschien wel tot “de perfecte trol” maakt. Musk lijkt te zijn opgehitst door de opmerkingen van McCormack.

De CEO van Tesla verklaarde hierbij dat de hinderlijke discussies als deze maken dat hij helemaal in Doge op wil gaan. “banteg”, Yearn.finance ontwikkelaar, sprong er ook op in om te impliceren dat Musk’s duidelijke steun voor Dogecoin boven Bitcoin een uitgebreide pump-and-dump plan is. banteg verklaarde van mening te zijn dat een persoon echt alle retail in de wereld nodig heeft om 28,34% van de Dogecoin voorraad te lossen.

De DOGE-prijzen zijn sinds hun piek van $ 0,73 op 8 mei met 32% gedumpt op het moment van schrijven. Hierbij versnellen die verliezen na Musk’s optreden op Saturday Night Live op diezelfde dag. Vanwege zijn eerdere leidinggevende functies bij de voorloper van PayPal, beweerde Musk ook dat hij een superieur begrip van geld heeft dan crypto-analisten.

Musk vroeg spotten aand cryptocurrency experts, als die ooit hebben gehoord van PayPal. En dat het mogelijk is, misschien, dat hij meer weet dan jullie beseffen over hoe geld werkt. CEO van MicroStrategy en prominent voorstander van Bitcoin, Michael Saylor, benadrukte de verschillen tussen PayPal en Bitcoin.

Saylor verklaarde hierbij dat de wereld veel meer behoefte heeft aan een gedecentraliseerde, veilige, deflatoire opslag van waarde zoals Bitcoin. Vergeleken met het meer gecentraliseerde, minder veilige, inflatoire ruilmiddel dat Musk beschrijft. Hoofdingenieur bij PayPal, Daniel Brain, benadrukte ook het grotere nut van Bitcoin vergeleken met PayPal. De opmerkingen suggereren dat de relatie tussen Saylor en Musk aan het bekoelen is.

Het toonaangevende business intelligence-bedrijf MicroStrategy van Saylor werd, in augustus 2020, het eerste prominente mainstreambedrijf dat Bitcoin aan zijn balans toevoegde. Toen kocht het 21.000 BTC voor een gezamenlijke prijs van 250 miljoen dollar.

In december 2020 werd Musk gezien toen hij Saylor vroeg hoe gemakkelijk een groot bedrijf honderden miljoenen/miljarden aan Bitcoin kon kopen. Het vriendelijke advies dat hij gaf, was de aanzet tot Tesla’s eigen aankoop de maand daarop. Het nieuws kwam in februari naar buiten dat Tesla 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in Bitcoin. De prijzen schoten hierdoor omhoog naar nieuwe hoogtepunten boven de 43.000 dollar op dat moment.

Musk tweette, in reactie op Saylor’s verdediging van Bitcoin vandaag, dat hij een outfit zou moeten dragen voor Halloween, maar dan met ‘Bitcoin’ hoog op de dijen getatoeëerd. In de afgelopen 24 uur is BTC 10% gedaald, na laatst verhandeld te zijn voor $ 43.400.