Elon Musk tweet zijn steun over voorgestelde Dogecoin updates

Elon Musk tweet zijn steun over voorgestelde Dogecoin updates

Elon Musk, de soms controversiële SpaceX oprichter Tesla CEO, tweette afgelopen zondag zijn steun voor een set van grote updates voor de Dogecoin (DOGE) blockchain. De updates zouden de software-architectuur van de cryptocurrency drastisch herontwerpen en de token-economy veranderen De populaire “crypto meme” lijkt kandidaat om een serieuze utility coin te worden na een massale instroom van kapitalisatie eerder dit jaar. Echter is het niet duidelijk of deze updates goed of slecht gaan uitpakken.


In een Reddit thread vatte Dogecoin Core ontwikkelaar Patrick Lodder de voorgestelde updates samen: “Dit voorstel aan alle dogecoin stakeholders stelt voor om de gemiddelde fees 100x te verlagen voor standaard transacties op de dogecoin keten, de volledige controle over alle aspecten van fees te splitsen tussen miners en node operators, minder te vertrouwen op core ontwikkeling, en een functionele (kleine) vrije transactieruimte terug te brengen die stimuleert om het netwerk gezond te houden.”

Lagere vergoedingen zouden meer gebruikers die Dogecoin willen gebruiken om geld te controleren, geld over te maken en online betalingen te verrichten kunnen aantrekken. Het kan ook de stimulans voor mijnwerkers verlagen om de Doge blockchain te onderhouden, valideren, updaten en te beveiligen.

Charles Hoskinson – medeoprichter van Ethereum en oprichter van concurrerende blockchain Cardano – zei in een recente podcast dat hij gewoon blij is dat Musk in de pot roert voor Dogecoin, zelfs als hij er gewoon een beetje mee zit te klooien. Hoskinson zei dat hij hoopt dat de aandacht “echte ontwikkelaars” zal aanzetten om “te beginnen werken aan DOGE om er wat gebruik en nut voor te creëren, zodat het tenminste een waarde bodem heeft en niet zal instorten.”

Dogecoin kreeg een ‘prijsboost’ van Elon Musk’s tweet en steeg maandag van $ 0,242 (USD) naar zo hoog als $ 0,266. 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders