Elon Musk zwakt Dogecoin hype af terwijl DOGE prijs 23% herstelt

Elon Musk zwakt Dogecoin hype af terwijl DOGE prijs 23% herstelt

Vlak voor het optreden van Elon Musk bij Saturday Night Live, lijkt de Tesla CEO van plan om de hype die hij had gecreëerd rond de meme crypto Dogecoin (DOGE) af te zwakken.

Dogecoin werd een van de grote crytohypes van het jaar, nadat Musk’s besloot om aandacht te besteden aan de meme-coin. Doge’s daaropvolgende stijging van 14.000% in 2021 werd gedeeltelijk geholpen door Musk’s sociale media posts en de wens van handelaren om een bijna-afgestorven munt op te pompen op een manier vergelijkbaar met aandelen zoals GameStop en AMC. 


Musk reposte gisteren een TMZ-interview uit februari, waarin hij reageerde op de vraag of hij dacht dat Dogecoin minder waardevol werd door het feit dat het aanbod aan inflatie onderhevig is. Musk gaf toen toe dat dit het geval was, maar voegde daar in het interview meteen aan toe: “Voor de duidelijkheid,ik denk dat mensen hun spaargeld niet moeten investeren in cryptocurrency. Ik denk dat dat onverstandig is.”

Musk zei verder in deze video dat hij dacht dat er een kans was dat cryptocurrency de primaire valuta zou kunnen worden die op aarde wordt gebruikt, maar weten welke dat zou zijn blijft giswerk. Musk herinnerde zijn Twitter-volgers hiermee aan dat investeringen in cryptocurrency speculatief blijven. In verwijzing naar Dogecoin, zei Musk “Het lot houdt van ironie. Wat zou de meest ironische uitkomst zijn? Dat de munt die als grap werd uitgevonden in feite de echte munt wordt.”

In de uren nadat Musk de TMZ-video op Twitter plaatste, vergezeld met de woorden: “Cryptocurrency is veelbelovend, maar investeer alsjeblieft met voorzichtigheid!” ging de dollarwaarde van DOGE, ondanks deze waarschuwing, vrijdagochtend vroeg met 23% omhoog, nadat het een kwart van zijn waarde had verloren na de stijging van midweeks naar $ 0,69. De muntprijs sprong van $ 0,52 naar $ 0,64.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders