GUANGZHOU, China – Ether, de digitale munt gekoppeld aan de Ethereum-blockchain, bereikte een all-time high van $ 3.456,57, terwijl de cryptocurrency een rally verlengt die de prijs dit jaar met ongeveer 360% heeft zien stijgen.

De digitale munt pareerde enkele van deze winsten in de handel van dinsdagmiddag in Azië werd verhandeld op $ 3.271,90 om 12:12 p.m., volgens CoinDesk gegevens.

Groei van de Ethereum Koers

De belangstelling voor cryptocurrencies is het afgelopen jaar sterk toegenomen, waarbij bitcoin voortdurend nieuwe recordhoogtes heeft bereikt. Een aantal factoren, waaronder stijgende institutionele interesse en grote bedrijven zoals Tesla die de digitale munt kopen, wordt toegeschreven aan de stijging.

Bitcoin wordt beschreven als “digitaal goud” of een opslagplaats van waarde in tijden van geopolitieke tumult of volatiliteit op de financiële markten, en als een bescherming tegen inflatie.

Maar Ethereum is anders. Het fungeert meer als een platform waarop ontwikkelaars apps kunnen bouwen. Ethereum is de naam van het netwerk of de onderliggende blockchain-technologie, terwijl ether de digitale valuta is die wordt gebruikt om het platform aan te drijven.

Waarom is Ethereum zo’n interessant project?


Een belangrijk kenmerk van Ethereum zijn de zogeheten smart contracts. Dit zijn contracten die automatisch kunnen worden uitgevoerd met behulp van code.

Er is groeiende opwinding over het gebruik van Ethereum in zogenaamde gedecentraliseerde financiële, of DeFi, toepassingen. Dit zijn op blockchain gebaseerde financiële diensten, zoals leningen, die in theorie banken en makelaars kunnen omzeilen.

Vorige maand zei de Europese Investeringsbank dat het zijn allereerste digitale obligatie op een publieke blockchain heeft uitgegeven met behulp van Ethereum.

Ethereum verwachting voor de toekomst

Een stijgend aantal DeFi applicaties gebouwd op Ethereum en groeiende institutionele interesse in de technologie zouden achter de snelle prijsstijging kunnen zitten.

“Duizenden ontwikkelaars bouwen applicaties die traditionele financiële producten op gedecentraliseerde manieren recreëren bovenop Ethereum, en naarmate er meer en meer gebruikers binnenstromen om met deze apps te interacteren, hebben ze ETH (ether) nodig om elke transactie uit te voeren,” zei Sergey Nazarov, mede-oprichter van smart contract bedrijf Chainlink.

“Ten tweede lijkt er een groeiende institutionele interesse te zijn in de publieke Ethereum blockchain, aangezien belanghebbenden spelen met manieren om het publieke netwerk te benutten.”