Ethereum London upgrade lanceert op testnet terwijl men in één dag 100K stake ziet op Eth2

Ethereum’s aankomende London upgrade, die het langverwachte Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 bevat, is gelanceerd op het Ropsten testnet. Na de lancering op Ropsten op donderdag, wordt nu verwacht dat London door Ethereum’s Goerli, Rinkeby en Kovan testnets zal gaan met een wekelijkse interval – vanaf welk punt de Ethereum gemeenschap een datum verwacht voor de mainnet implementatie om vast te stellen.

De nieuwe upgrade zal transactiekosten ‘verbranden’. Volgens de EIP-1559 tracking website Watch the Burn, is ruwweg 88.500 testnet Ether (ETH), nominaal $177,6 miljoen waard, ‘verbrand’ op Ropsten gedurende de dag sinds de implementatie in Londen. Het hoge aantal Ether dat op Ropsten wordt ‘verbrand’ heeft de discussie weer doen oplaaien over de vraag of EIP-1559 Ethereum deflatoir zal maken – waarbij meer ETH wordt vernietigd dan dat er nieuw aanbod in omloop komt – en wat dit zou kunnen betekenen voor de prijs van Ether in de toekomst.


EIP-1559 is echter niet de enige upgrade waar de gemeenschap naar uitkijkt. Zo beschrijft David Mihal van CryptoFees EIP-3074 als “het oplossen van een van Ethereum’s meest over het hoofd geziene veiligheidsproblemen” die te maken hebben met goedkeuringen.

Toeval of niet, crypto data aggregator CryptoQuant identificeerde dat rond dezelfde tijd als de lancering er 100.000 Ether ter waarde van ruwweg $ 200 miljoen waren gestort in Eth2’s staking contract. CryptoQuant merkte ook op dat meer dan 5% van het aanbod van ETH ter waarde van ongeveer $ 11,75 miljard momenteel is vergrendeld in ‘staking’.