Europa’s toonaangevende financiële app Revolut kondigt Bitcoin-opnames aan 

Europa’s toonaangevende financiële app Revolut heeft eindelijk Bitcoin-opnames mogelijk gemaakt, vier jaar nadat het voor het eerst crypto-handel diensten aanbood aan sommige gebruikers en een jaar nadat het haar handel uitbreidde naar alle 7 miljoen gebruikers wereldwijd. 

In 2017 voegde Revolut voor het eerst Bitcoin, Litecoin en Ethereum handel toe voor premium gebruiker, echter konden zij het tot nu toe alleen opnemen als fiat.

Het financiële techbedrijf kondigde gisteren echter de bèta lancering van Bitcoin-opnames aan, waarbij een exclusieve eerste toegang voor de in de UK gevestigde elite Metal-klanten wordt gegeven. Revolut is ook van plan om opnames wereldwijd uit te rollen – het heeft gebruikers in de VS, Australië en elders – en naar andere elite klanten in de toekomst.

Om te beginnen zullen Revolut-gebruikers in staat zijn om drie externe adressen toe te voegen en tussen 500 en 1.000 pond per maand op te nemen. Hierbij introduceert Revolut ook een twee-staps authenticatie om veiligheidszorgen te verlichten.

Nik Storonsky, oprichter en CEO bij Revolut, zegt dat gebruikers om geldopnames hadden gevraagd.

“Crypto-opnames zijn een veelgevraagde functie onder de crypto-gebruikers van Revolut en we zijn verheugd dat we kunnen beginnen met het geleidelijke proces van het uitrollen ervan. Klanten kunnen afsluiten waar ze zich het veiligst voelen – of dat nu Revolut is, in hot of cold storage, of in een andere exchange.”

Revolut is een in Londen gevestigd bedrijf dat zijn klanten bankrekeningen, debetkaarten, valutawissel, commissievrije aandelenhandel, crypto-uitwisseling en valuta diensten biedt. De app ondersteunt klanten in heel Europa, Canada, Singapore, Japan, de Verenigde Staten en Australië.