FundStrat zegt dat Ether zou $ 10K kunnen bereiken, waarbij de netwerkwaarde vergeleken met die van Bitcoin aanprezen werd

Na het bereiken van een nieuw recordniveau rond $ 2.780 op donderdag zou de tweede grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, Ether (ETH), dit jaar verder kunnen stijgen richting $ 10.000. Dit is een ruwweg drievoudige stijging voorspeld door FundStrat. In een onderzoeksnota die donderdag werd gepubliceerd, schreef FundStrat dat ETH tot nu toe ongeveer 40% is gestegen voor de maand.

Dit versus een daling van 5% voor bitcoin (BTC). Verder schreef FundStrat dat ze hun zware aanbeveling van Ethereum versus Bitcoin vanaf april 2020 handhaven. De afgelopen weken is de marktkapitalisatie van Ethereum gestegen tot ongeveer 30% van die van Bitcoin. Ethereum verbrak dit niveau tijdens de laatste marktcyclus en had wel 80% van de waarde van Bitcoin.

Er vindt een verschuiving plaats van het crypto-verhaal van Bitcoin naar Ethereum en andere segmenten zoals DeFi, de gedecentraliseerde financiën, en Web 3.0-apps. Nu er nieuwe financiële applicaties worden ontwikkeld op het Ethereum-netwerk is FundStrat optimistisch over ETH, dat het afgelopen jaar opvallend in omvang is gegroeid. Deze applicaties genereren 3X fees voor het Ethereum-netwerk versus Bitcoin, dat wordt verhandeld tegen 3X de marktkapitalisatie, volgens FundStrat.

Het marktonderzoeksbureau schreef dat in crypto-boekhoudkundige termen dit hetzelfde is als een bedrijf dat inkomsten gebruikt, minder bedrijfskosten en winst maakt die wordt gebruikt om aandelen terug te kopen. Dit betekent dat het netwerk winstgevend zou worden als een bedrijf zodra de ETH-aanbodvermindering door verbrande vergoedingen de inflatie overtreft, aldus FundStrat.

Ook verwacht FundStrat dat Bitcoin dit jaar $ 100.000 zal bereiken en dat de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency $ 5 biljoen zal bereiken.