Goldman Sachs: door Ethereum’s populariteit kan ETH als dominante opslagplaats van waarde gezien worden

Goldman Sachs zei dinsdag in een notitie aan klanten dat de blockchain met het hoogste “reële gebruikspotentieel” Ethereum is, wat suggereert dat zijn Ether (ETH) de dominante digitale opslagplaats van waarde zou kunnen worden. De populariteit van Ethereum’s slimme contracten betekent dat ETH binnenkort Bitcoin zou kunnen inhalen als de nummer één crypto naar marktkapitalisatie.

“[Ether] lijkt momenteel de cryptocurrency met het hoogste reële gebruikspotentieel omdat Ethereum, het platform waarop het de native digitale valuta is, het meest populaire ontwikkelplatform is voor smart contract-toepassingen.” Slimme contracten bestaan uit software die de geautomatiseerde uitvoering van digitale contracten mogelijk maakt, waarbij de technologie de hausse in gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen en crypto-aangedreven gedecentraliseerde toepassingen (DApps) heeft gefaciliteerd.

De analisten merkten op dat Bitcoin door zijn pioniersvoordeel een sterker merk is geworden. Ze zijn echter van mening dat Bitcoin een aantal van de gebruiksmogelijkheden van Ether mist en achterloopt op het gebied van transactiesnelheden. Als gevolg van de focus op hard geld en netwerkbeveiliging biedt Bitcoin nog niet hetzelfde niveau van functionaliteit als Ethereum.

Als jonger netwerk is Ethereum ook in staat geweest om sneller te groeien dan Bitcoin. Terwijl Bitcoin in het afgelopen jaar met 261% groeide, steeg ETH in dezelfde periode met 856%. Ondanks dat ze Ether tippen boven Bitcoin, stellen de analisten ook dat goud een superieure opslagplaats van waarde is voor digitale activa, waarbij ze goud karakteriseren als een “defensieve inflatiehedge” en crypto als een “risk-on inflatiehedge”.

De notitie komt de maand nadat analisten van Goldman Sachs’ Investment Strategy Group klanten vertelden dat crypto niet eens een “belegbare” activaklasse is. De analisten zeiden: “Hoewel het ecosysteem van digitale activa misschien wel een revolutie teweegbrengt in de toekomst van alles, impliceert dat niet dat cryptocurrencies een belegbare activaklasse zijn.”