Groeiende vraag naar ODL-dienst; Ripple verkoopt twee keer zoveel XRP in het laatste kwartaal; 

Ripple rapporteerde een 97% stijging in de verkoop van XRP voor Q1. Ripple publiceerde haar Q1-marktrapport op 6 mei en onthulde dat de totale verkoop na aftrek van aankopen was gestegen van 76,27 miljoen dollar in Q4 2020, naar 150,34 miljoen dollar in Q1 van dit jaar. 

Groeiende vraag naar ODL

Ripple merkte op dat de stijging van de omzet werd geleid door de groeiende vraag naar RippleNet’s kapitaaldienst On-Demand Liquidity (ODL):

“De stijging van de XRP-verkopen kan worden toegeschreven aan diepere betrokkenheid van belangrijke ODL-klanten. Al meer dan een jaar heeft Ripple niet programmatisch verkocht.” Het bedrijf voegde eraan toe: “Ripple bleef zich bezighouden met de verkoop ter ondersteuning van ODL en belangrijke infrastructuur partners als onderdeel van het verstrekken van meer XRP-liquiditeit om de ODL-ervaring van bepaalde klanten te verbeteren, waardoor pre-funding niet langer nodig is en onmiddellijke wereldwijde betalingen mogelijk worden.”

Volgens Ripple stelt ODL de RippleNet klanten in staat om onmiddellijke liquiditeit in XRP te betrekken die binnen drie seconden kan worden omgezet in internationale valuta’s, waardoor het niet langer nodig is om vooraf gefinancierde rekeningen aan te houden voor internationale betalingen.

Aankoop Tranglo

Sommigen hebben de recente opleving van XRP deels toegeschreven aan de aankoop door Ripple labs van een belang van 40% in het grensoverschrijdend betalingsbedrijf Tranglo, dat werd overgenomen om zijn ODL-dienst uit te breiden naar Zuidoost-Azië.

Sheraz Ahmed, de gastheer van de Crypto Valley Association podcast en managing partner bij Storm Partners vertelde Cointelegraph op 9 april dat:

“XRP’s opwaartse momentum wordt aangewakkerd door Ripple’s onlangs aangekondigde 40%-belang in Azië’s toonaangevende grensoverschrijdende betalingsverwerker, Tranglo. Het partnerschap zal ongetwijfeld Ripple’s blootstelling aan de Aziatische markt vergroten.”

De SEC-zaak waarin Ripple Labs wordt beschuldigd van het verkopen van niet-geregistreerde effecten ter waarde van $ 1,3 miljard, lijkt grote spelers er niet van te weerhouden hun holdings te vergroten.