Gulle hodlers beloond door Vitalik die $ 6.7 miljard van Shiba verbrandt

Gulle hodlers beloond door Vitalik die $ 6.7 miljard van Shiba verbrandt

Bijna de helft van de voorraad van de populaire kloon van Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), is door Vitalik Buterin, Ethereum medeoprichter, verbrand. Buterin legde uit, in een verklaring ingebed in de transactie op zondag, waarom hij had besloten om voor $ 6,7 miljard aan SHIB-tokens te verbranden. En hij benadrukte de “vrijgevigheid” van de “dog tokengemeenschappen”.

Buterin gaf aan eigenlijk onder de indruk te zijn van hoe de dog tokengemeenschappen zijn omgegaan met de recente donaties. Vrijgevigheid is door veel voorstanders van dog tokens getoond en ook hun bereidheid om zich niet alleen op hun eigen winst te richten. Echter, zij zijn ook geïnteresseerd om de wereld als geheel beter te maken. Buterin gaf verder aan eenieder te steunen die daar serieus mee bezig is.

Woensdag kwam er een abrupt einde aan de recente hondenthema bull run. Buterin liquideerde toen triljoenen van de tokens die hij van de makers van Shiba had gekregen. En schonk de opbrengst aan liefdadigheid. Hij had besloten om de resterende 90% van de Shiba-tokens in zijn wallet te verbranden en de resterende 10% toe te wijzen aan liefdadigheidsdoelen, gaf de medeoprichter van Ethereum aan.

Goede doelen met vergelijkbare waarden als CryptoRelief als potentiële ontvangers zouden worden overwogen, voegde Buterin eraan toe. CryptoRelief is een Indiase organisatie gericht op het ondersteunen van COVID-19 hulp door middel van crypto-activa donaties. Om veiligheidsredenen merkte Buterin op dat het simpelweg houden van de aan hem toevertrouwde coin geen optie was.

Hij voegde eraan toe dat hij de uitzinnige speculatie wilde vermijden die zou kunnen ontstaan als hij in de toekomst transacties zou doen met de dogtokens. Hij vroeg de mensen ook geen tokens meer aan hem te schenken omdat hij geen “middelpunt van macht van dat type” wil zijn. Te midden van de stijgende populariteit van Dogecoin en andere dog tokens, gingen de Shiba Inu token prijzen ballistisch toen het vorige week werd genoteerd op Binance.

De recente piek in de Ethereum netwerkkosten werd als oorzaak genoemd voor de stijging in de handel in meme tokens met hondenthema’s. Deze bereikten woensdag een gemiddelde all-time high van $ 70. Te midden van de laatste cryptocrash die werd veroorzaakt door het anti-Bitcoin sentiment dat werd geuit door het Twitteraccount van Elon Musk, is SHIB op het moment van schrijven 7% teruggevallen in 24 uur.

Op het moment van schrijven is Bitcoin de afgelopen 24 uur met 7% gedaald tot $ 44.600.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders