Het grootste e-commerceplatform van Latijns-Amerika voegt $ 7,8 miljoen Bitcoin toe aan zijn schatkist

Het grootste e-commerceplatform in Latijns-Amerika, Mercado Libre, heeft aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangekondigd dat het $ 7,8 miljoen in Bitcoin heeft verworven, in het eerste kwartaal van 2021. Mercado Libre stelt in het rapport $ 7,8 miljoen in Bitcoin gekocht te hebben dit kwartaal als onderdeel van hun treasury-strategie.

Een digitaal actief dat zij openbaar maken binnen hun immateriële activa voor onbepaalde tijd, volgens Mercado Libre. Het Argentijns bedrijf is met de aankoop het eerste grote Latijns-Amerikaans bedrijf dat Bitcoin verwerft voor zijn schatkist. Daarnaast wordt het lid van een exclusieve club van bedrijven zoals MicroStrategy en Tesla, die eerder aan de autoriteiten hebben aangekondigd BTC in hun activa te houden.

Nexon, de grote Japanse game-ontwikkelaar, kondigde vorige week aan dat het 1.717 BTC voor zijn balans had gekocht voor een bedrag van ongeveer $ 100 miljoen. Volgens Bitcoin Treasuries maakt de aankondiging van Mercado Libre het tot het 36e beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin in bezit heeft. Op Nasdaq handelt Mercado Libre als MELI.

De gok van Mercado Libre op Bitcoin

De relatie van het populaire eCommerce-portaal met Bitcoin is, afgezien van de formele aankondiging, niet nieuw. Mercado Libre heeft eind april het gebruik van Bitcoin mogelijk gemaakt voor hun verticale markten voor onroerend goed op de Argentijnse markt. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph en Español.

Marcos Galperín, oprichter en voormalig CEO van Mercado Libre, heeft bovendien al verschillende keren publiekelijk aangekondigd dat hij sinds 2013 Bitcoin in zijn persoonlijke portefeuille heeft. Hij heeft verder ook verschillende optimistische meningen geuit over het cryptocurrency-ecosysteem in Latijns-Amerika. Hierbij heeft hij zelfs beweerd dat hij Bitcoin als een betere waardeopslag beschouwde dan goud.