Het grote enthousiasme voor Dogecoin is niet nieuw; Decentralized Dance Parties in 2013

De Dogecoin fanbase lijkt te zijn geëxplodeerd tijdens de eerste helft van 2021. Dit is vaak gelinkt aan tweets van Elon Musk’s waarin hij deze meme-based munt actief heeft benoemd. De munt heeft een opmerkelijke hype gekend, wat blijkt uit de aanzienlijke opwaartse prijsstijging in 2021. Echter is dit niet de eerste hype over Dogecoin (DOGE).

In het begin van 2014 dook er een video op met de titel “Dogecoin-Powered Airport Invasion Party! (2013),” gepost op een YouTube-kanaal met de naam Gary Lachance. In de beschrijving onder de video staat: “Tom en Gary’s Decentralized Dance Party zijn de internationale luchthaven van Vancouver binnengevallen en hebben de waanzin van de DDP gedeeld met honderden dolgelukkige luchtreizigers.” De video toont een groot aantal mensen, sommigen gekleed in het geel, die dansen op muziek

Volgens ABC’s eerdere berichtgeving over dat soort evenementen staat DDP voor “decentralized dance party”. Via hetzelfde YouTube kanaal kan men ook het ABC reportage segment in 2013 bekijken. Ook vonden er andere DDP-evenementen plaats, maar die leken geen DOGE-thema te hebben, afgaande op de reportage. Andere retro DOGE-gerelateerde video’s bestaan ook op YouTube, waaronder een muziekvideo uit 2014, getiteld “D is for Dogecoin” welke geplaatst is op het YouTube-kanaal ZimoNitrome.

Ontstaan van DOGE

DOGE ontstond in 2013 en heeft een bewogen verleden. DOGE kende een astronomische prijsstijging in 2021, van minder dan een penny per munt helemaal tot voorbij de $0,70, gebaseerd op cijfers van CoinMarketCap. Ondanks de prijsstijging van de laatste tijd, is de munt overgeleverd met een aanzienlijke inflatie. Dit komt doordat miners dagelijks miljoenen DOGE aan de markt toevoegen. De asset heeft bovendien geen maximale voorraad.

Er is momenteel meer dan 129 miljard DOGE in omloop, aldus CoinMarketCap. Bitcoin (BTC), daarentegen, heeft een maximale voorraad van 21 miljoen munten, waardoor het een schaars activum is in vergelijking met de DOGE.