“Hondentokens” domineren Uniswap v3’s ranglijst

Ondanks de dramatische crash van Dogecoin (DOGE) na de langverwachte aflevering van Saturday Night Live, gepresenteerd door Elon Musk, zijn veel hondentokens die onlangs in de voetsporen van DOGE traden, nog steeds met honderden procenten gestegen. Dit gebeurde in slechts een paar weken tijd, nadat ze miljarden aan handelsvolume hadden gegenereerd op Uniswap v3.

Ondanks de token’s beperkte bruikbaarheid heeft het zelf omschreven “experiment in decentrale spontane community building,” Shiba Inu (SHIB) de ranglijsten van Uniswap v3 gedomineerd sinds de lancering van de decentrale exchange op 5 mei.

Uniswap v3 

Sinds de lancering van Uniswap v3 staat de WETH/SHIB koppeling bovenaan in zowel het genereren van vergoedingen, met $2,4 miljoen, als het aantal transacties, met bijna 57.000, waarmee het de als tweede gerangschikte WETH/USDT verslaat met $750.000 gegenereerd over bijna 8.500 transacties. WETH/SHIB is momenteel derde in totaal handelsvolume op Uniswap v3, met $243,2 miljard, achter WETH/USDT’s $299 miljard en WETH/USDC’s $256,7 miljard.

Andere tokens van weinig nut zijn eveneens gestegen in populariteit temidden van de hondentokens trading rage, met als voorbeeld de Akita Inu (AKITA) die momenteel op de achtste plaats staat door het genereren van vergoedingen, vijfde door het totaal aantal transacties en 13e door het totale volume op Uniswap v3. 

Dogelon Mars (ELON) heeft ook een indrukwekkende prestatie geleverd op Uniswap, met een zesde plaats in totaal aantal transacties en een 13e plaats in het genereren van vergoedingen.

Terwijl DOGE de afgelopen 14 dagen met ongeveer 111% is gestegen, heeft SHIB 973% gewonnen, is AKITA met 347% gestegen en is de koers van ELON in dezelfde periode met 479% gestegen.