Kraken, Amerikaanse crypto-uitwisseling, aast op openbare notering in 2022

Kraken, Amerikaanse crypto-uitwisseling, aast op openbare notering in 2022

Jesse Powell, CEO van Kraken, heeft onthuld dat de crypto-uitwisseling voor het einde van 2022 openbaar zou kunnen worden. Tijdens een interview met Bloomberg TV gaf Powell dit aan. In het interview verklaarde hij dat de stap een natuurlijke vooruitgang zou zijn voor het bedrijf in zijn missie om “crypto naar de wereld te brengen”.

Momenteel doet Kraken “voorbereidend werk” om in de komende 12 tot 18 maanden naar de beurs te gaan, volgens Powell. Echter, de CEO van de beurs gaf geen doelwaardering voor de aanstaande aandelen van het bedrijf. Kraken bekeek eerdere plannen opnieuw om een directe notering te volgen om een beursgenoteerd bedrijf te worden, meldde Cointelegraph eerder in juni. De heroverweging komt door de matige prestaties van de lancering van Coinbase midden april.

Een Kraken-woordvoerder beweerde inderdaad in maart dat het bedrijf “te groot” was om naar de beurs te gaan via een fusie met een special-purpose acquisition company, SPAC. De laatste aankondiging van Powell zou kunnen betekenen dat Kraken klaar is om een eerste openbare aanbieding na te streven. Met de SPAC en de directe notering route waarschijnlijk van tafel.

Onlangs kreeg Kraken steun van RIT Capital Partners, een investeringsfonds van $ 5,3 miljard. Naar verluidt is ook de vierde grootste beurs qua handelsvolume, volgens CoinMarketCap-gegevens, van plan om extra kapitaal aan te trekken om de waardering boven de $ 10 miljard te brengen. De 11 jaar oude beurs, met meer dan 6 miljoen klanten en een actieve aanwezigheid in ongeveer 190 landen, wil ook zijn bereik uitbreiden.

India wordt hierbij aangeprezen als een mogelijke bestemming. Zelfs te midden van de huidige onzekerheid over de regelgeving in India, is Kraken een van de drie grote beurzen die de naar schatting 15 miljoen cryptocurrency-investeerders in het land wil bedienen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders