Marvel onthult dat officiële NFT’s beschikbaar zullen zijn op VeVe marktplaats tegen 2022

De VeVe virtuele marktplaats zal binnenkort officiële niet-fungibele tokens en digitale stripboeken van Marvel beschikbaar hebben.

In een aankondiging van afgelopen donderdag zei Marvel Entertainment dat het heeft samengewerkt met Orbis Blockchain Technologies om niet-fungibele tokens, of NFT’s, en digitale collectibles op de VeVe marktplaats app vanaf later dit jaar uit te brengen. Volgens het entertainmentbedrijf zullen de NFT’s digitale collectibles en stripboeken omvatten die Marvel-fans zowel kunnen verhandelen als tentoonstellen in virtuele showrooms.

Marvel’s vice president van business development en strategie Daniel Fink verklaardet: “We hopen de grenzen te verleggen van wat Marvel fandom kan zijn, te beginnen met persoonlijke en interactieve digitale collectibles die, via NFT’s, fans echt kunnen verzamelen, delen en genieten op een manier die ze nog niet eerder hebben kunnen doen.”

Alle Marvel digitale collectibles zullen geslagen worden op de blockchain en beschikbaar zijn voor gebruikers om te kopen en verkopen aan anderen op VeVe’s secundaire marktplaats met het in-app token Gems (GEM). De VeVe app accepteert credit card betalingen voor de tokens, en biedt al digitale collectibles met personages van DC Comics, Star Trek, en andere franchises. 

Hoewel Marvel grotendeels niet direct betrokken is bij de crypto ruimte, kunnen individuele artiesten nog steeds hun werk aanbieden met bekende karakters. In februari werd een NFT met een Spiderman-tekening van Adam Kubert verkocht voor meer dan 25.000 dollar op Portion.io, een platform waarmee gebruikers zeldzame kunst kunnen maken en veilen.

De VeVe marktplaats heeft gemeld dat het meer dan 580.000 NFT’s heeft verkocht sinds december 2020.