Miljardair investeerder Ray Dalio: ‘Ik heb liever Bitcoin dan obligaties.’

Miljardair investeerder en befaamd hedge fund manager, Ray Dalio, heeft tijdens een recent interview op crypto conferentie Consensus verklaard dat hij liever BTC zou kopen dan obligaties. In het interview dat werd uitgezonden op maandag 24 mei, beschrijft de miljardair dat de Bitcoin een meer superieur instrument is om te sparen dan staats- of bedrijfsobligaties:

“Hoe meer we spaargeld creëren in BTC, hoe meer je zou kunnen zeggen: ik heb liever Bitcoin dan de obligatie.” Dalio voegde eraan toe dat hoe meer spaargeld er naar crypto gaat, hoe minder macht overheden hebben over het kapitaal van gewone mensen.

Bemoeienis van de overheid

Maar ondanks het benadrukken van de voordelen van het investeren in BTC, merkte Dalio op dat “Bitcoin’s grootste risico ook haar succes is,” speculerend dat de recente stijgende populariteit en prestaties van crypto-activa de katalysator kunnen zijn voor een ingrijpende crackdown van de overheid op de sector.

“Een van de grootste zorgen is dat de overheid de capaciteit heeft om Bitcoin of de digitale munten te controleren”, zei hij, eraan toevoegend: “Ze weten waar ze zijn, en ze weten wat er gaande is.”

De miljardair hedgefondsmanager gaf in maart toe Bitcoin te bezitten, nadat hij opnieuw voorspelde dat de VS zou kunnen proberen het te verbieden. Dalio merkte op dat de Verenigde Staten in de jaren 1930 had geprobeerd om Amerikaanse burgers te verbieden goud te bezitten of te verhandelen, omdat het werd gezien als een concurrerende bedreiging voor schatkist obligaties.

In januari waarschuwde Dalio ook voor toenemende regeldruk gericht op digitale activa te midden van de indrukwekkende bull-run van de crypto’s, door te zeggen: “Ik vermoed dat het grootste risico van Bitcoin is dat het succesvol is, want als het succesvol is, zal de overheid proberen het te doden en ze hebben veel macht om te slagen.”