Na 14% winst gepakt te hebben, noteert Cardano een nieuwe recordhoogte

Zondag steeg de ADA-cryptocurrency van Cardano flink, waardoor het slimme contractplatform, op het gebied van marktkapitalisatie, weer behoort tot de elitegroep. Een groei van 14% werd door ADA genoteerd waarbij het actief $ 1,83 bereikte op de belangrijkste beurzen. Dit markeert een nieuwe all time high. Voor het laatst zweefde de prijs van ADA net onder de $ 1,80, met 14% winst op de dag, 31% binnen de week en meer dan 47% in de afgelopen maand.

Cardano heeft een marktkapitalisatie van $ 57,8 miljard, bij de huidige waarden, waarmee Tether (USDT) verdreven is van de zesde plaats op het marktleiderschap, volgens Coingecko. Op CoinMarketCap is de hoogste positie voor Cardano op de markt de vijfde plaats. In vergelijking met Bitcoin (BTC) presteerde ADA ook beter, met een stijging van 16% vergeleken met de grootste cryptocurrency.

Gemeten in Bitcoin blijft ADA ver onder zijn hoogste punt ooit. Terwijl beleggers zich voorbereiden op de volgende fase van de bullmarkt, wordt Cardano ondersteund door een samenvloeiing van technische, fundamentele en sentiment gedreven indicatoren. De hervatting van de opwaartse trend van ADA werd bevestigd nadat de cryptocurrency eind vorige week de weerstand van $ 1,48 doorbrak. Zo meldde Cointelegraph onlangs.

Het onmiddellijke opwaartse doel van $ 2,00 werd door de prijsactie gezet, gevolgd door $ 2,25. De digitale valuta-uitwisseling, Kraken, kondigde vorige week, in termen van fundamentele ontwikkelingen aan dat ADA-staking nu beschikbaar was op zijn platform. Nu kunnen Kraken-gebruikers eenvoudig hun ADA-staking-accounts financieren om beloningen tot 6% te ontvangen, waarbij uitbetalingen wekelijks worden geleverd.

De Alonzo-upgrade is de volgende belangrijke mijlpaal in de meerjarige roadmap ontwikkeling van Cardano. Deze is bedoeld is om slimme contractmogelijkheden op de blockchain te introduceren. De ontwikkelingsarm achter Cardano, Input Output Hong Kong, legde vorige maand uit dat Alonzo geleidelijk via verschillende testnesten op het mainnet wordt geïmplementeerd. In mei en juni kunnen de eerste gebruikers en partners de functies van de upgrade testen.