Naarmate Bitcoin daalt tot $ 31K en altcoins verkocht worden, wordt het maximale pijnscenario intenser

Een nieuwe golf van nachtelijke verkoop die door Bitcoin (BTC) en de bredere cryptocurrency werden beleefd, werd op 23 mei verdiept toen de meerderheid van de tokens naar dieptepunten van meerdere maanden daalde. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency verloor nog eens $ 250 miljard aan waarde tot $ 1,33 biljoen, als gevolg van de marktbrede uitverkoop.

Vergeleken met het hoogste punt ooit op 11 mei op $ 2,56 biljoen heeft de totale marktkapitalisatie nu een terugval van 46% meegemaakt. Echter, de overgrote meerderheid van de handelaren proberen de eventuele winsten vast te leggen die tijdens de aanloop zijn geboekt, door de verbluffende ommekeer van de gebeurtenissen. Met succes slaagde deze nieuwste golf van verkoopdruk erin om onder het ondersteuningsniveau van $ 36.000 te breken.

Hierdoor bedroeg de BTC-prijs slechts $ 31.000. De waarde van Ether daalde voor de tweede keer in een week weer onder de $ 2.000, doordat Ether (ETH) werd getroffen met een prijsdaling van 20%. Dit komt neer op een daling van 56% in zijn prijs vergeleken met zijn hoogste punt ooit op $ 4.362, dat slechts 11 dagen geleden op 12 mei werd bereikt. Na een aantal weken van prijsdalingen begint de omvang van de terugval van Bitcoin af te nemen.

Tegelijkertijd heeft de voortdurende verkoop de altcoin-markt hard geraakt, waarbij de prijsdaling van zondag tenminste 30% daling heeft veroorzaakt bij een meerderheid van de coins in de top 100. Terwijl handelaren van over de hele wereld capituleren. Met meer dan 40% daalde Polkadot (DOT) naar een dieptepunt van $ 14 en Solana (SOL) verloor 36% van zijn waarde om een dieptepunt van $ 19 te bereiken.

Polygon (MATIC) handelt op het moment van schrijven onder $ 0,84. Slechts 5 dagen geleden bereikte het een recordhoogte van $ 2,68 en is nu met 69% gedaald. Nu bedraagt de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta $ 1,285 biljoen en de dominantie van Bitcoin is 46,9%.