NFT-omzet overtreft $ 2,5B in eerste helft van 2021

NFT-omzet overtreft $ 2,5B in eerste helft van 2021

De verkoop van niet-fungibele tokens (NFT’s) is in de eerste helft van 2021 naar recordhoogten gestegen. Volgens DappRadar is er $ 2,5 B aan NFT-verkopen geweest in de eerste zes maanden van dit jaar. Dit is een enorme stijging ten opzichte van de $ 13,7 miljoen aan verkopen in dezelfde periode in 2020.

Onder verwijzing naar statistieken van Dune Analytics, meldde Reuters dat juni een recordmaand is geweest voor de OpenSea NFT-marktplaats met bijna 150 miljoen dollar aan verkopen. Dit is bijna duizend procent hoger dan het verkoopcijfer voor alle markten over de gehele eerste helft van het voorgaande jaar.

Volgens NonFungible.com zijn er sinds begin maart tussen de 10.000 en 20.000 kopers per week geweest. Het NFT tracking en discovery platform meldde dat er $1,3 miljard aan verkopen was geweest voor de periode, maar sloot ongeveer $8 miljard aan op DeFi-gebaseerde NFT’s uit.

De meest productieve NFT-verkoop tot nu toe was die van de bekende kunstenaar Beeple met zijn “Everydays: The First 500 Days” in maart maar liefst 69 miljoen dollar opbracht na een veiling bij Christie’s.

Verkoopcijfers van analytische platforms zoals DappRadar volgen alleen on-chain transacties, wat betekent dat bij diegenen die op een veiling worden verkocht een deel van de transactie buiten de keten kan plaatsvinden, zodat ze handmatig aan de gegevens moeten worden toegevoegd, merkte Reuters op.

Volgens gegevens van Nonfungible zijn verzamelbare en sport-thema NFT’s zijn het meest populair en staat digitale kunst op de derde plaats. Bijna 300.000 sport-gerelateerde tokens zijn verkocht in de eerste helft van het jaar, vergeleken met 124.000 voor kunst. De laatste cijfers op 6 juni rapporteerden net iets minder dan 140.000 totale NFT-verkopen op die dag voor Ethereum-gebaseerde tokens.Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders