Nu Elon Musk zegt dat hij samenwerkt met devs om ‘efficiëntie te verbeteren’, stijgt DOGE

Eerder op de dag kwam Elon Musks laatste uitstapje naar cryptomarkten, toen hij tweette dat hij samenwerkt met de Dogecoin-ontwikkelaars om de efficiëntie van de cryptocurrency te verbeteren. Musk gaf aan te werken met Doge ontwikkelaars om systeem transactie efficiëntie te verbeteren. En dat het potentieel veelbelovend is. De prijs is vanmorgen met 26% gestegen van $ 0,38 naar $ 0,48 op het moment van schrijven, volgens CoinGecko.

De CEO merkte donderdag op dat het bedrijf kijkt naar groenere cryptocurrencies die minder dan 1% van de energie van Bitcoin per transactie gebruiken. Hierna leek de verwijzing van de tweet naar ‘efficiëntie’, het idee te versterken dat Tesla, Dogecoin (DOGE) als betaalmiddel zou kunnen toevoegen. Op de tweet van Musk werd gereageerd door TradingView die opmerkte dat de marktkapitalisatie van Dogecoin in de onmiddellijke nasleep met $ 10 miljard was gestegen.

Vrijdag bedroeg de marktkapitalisatie van Dogecoin om 6 uur ’s ochtends ongeveer $ 49 miljard en is sindsdien gestegen tot $ 66,7 miljard. Een stijging van bijna $ 18 miljard. Het nieuws dat Coinbase van plan is om de cult-favoriete memecoin binnen de komende zes tot acht weken op de beurs te zetten, zou een andere factor in de prijsstijging kunnen zijn.

Alesia Hass, Coinbase’s chief financial officer, werd in een uitzending van CNBC’s Mad Money show op donderdag gevraagd als beleggers Dogecoin serieus moeten nemen. Hass antwoordde hierop dat de beurs die beslissing aan haar beleggers moet overlaten. Zij gaf aan dat Coinbase een platform is. Zij willen alle activa aanbieden die voldoen aan hun noteringsnormen en ze hopen de plaats te zijn waar je alles kunt komen verhandelen wat je maar wilt, volgens Hass.

Snelle economische groei voor Dog tokens

Verschillende namaak tokens, waaronder Shiba Inu (SHIB), Husky (HUSKY) en Akita Inu (AKITA) zijn ontstaan door de belangstelling voor DOGE. Binnen 30 dagen boekte Akita Inu 32,933% winst en bereikte dinsdag zijn hoogste punt ooit van $ 0,00002904. Sindsdien heeft de prijs een scherpe daling ervaren van 72,6% tot $ 0,00000787 op vrijdag. Volgens CoinGecko was het handelsvolume over de afgelopen 24 uur een gigantische $ 177 miljoen.

Particuliere beleggers hebben de laatste tijd ook veel aandacht besteed aan SHIB. Hierbij tonen gegevens van CoinGecko aan dat er voor $ 5,4 miljoen aan SHIB is verhandeld in de afgelopen 24 uur. Nadat Vitalik Buterin, Ethereum medeoprichter, grote hoeveelheden van het token weggaf op woensdag kelderde De prijs. SHIBA is ondanks de volatiliteit nog steeds 12.263% gestegen sinds haar oprichting.

Googlebeeldresultaten gekaapt door r/dogecoin

Google’s image search rankings zijn door gebruikers van subreddit r/dogecoin collectief gemanipuleerd. Nu wordt er een afbeelding van Doge getoond wanneer mensen zoeken op “one dollar” op de zoekmachine. Het is een onschuldige grap gebaseerd op een lang gekoesterde meme, en doel, voor Dogecoin om $ 1 te bereiken. En ja hoor, de schattige Shiba is daar tussen de groene biljetten, als je jezelf ervan wilt overtuigen op Google.