Nu handelaren de dip beginnen te kopen, een tegenreactie op de Bitcoin-bombardement van Elon Musk

Tesla’s opschorting van Bitcoin-betalingen veroorzaakt chaos nu op de cryptomarkten. Critici hebben het gemunt op de nonchalante houding van CEO Elon Musk tegenover de dramatische effecten die zijn woorden en daden kunnen hebben op de sector. Tesla en Musk kondigden op 13 mei aan geen BTC meer te accepteren als betaling voor voertuigen. Dit vanwege zorgen over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mining en transacties, vooral steenkool.

Bitcoin leed, in reactie op het nieuws, 15% verlies in minder dan drie uur tijd, van bijna $ 55.000 naar $ 46.600. Ook de “Fear & Greed Index” van Bitcoin is agressief gedraaid, van de hebzuchtige score van gisteren van 68 naar een angstige score van slechts 31 vandaag. De beslissing van Tesla om BTC te accepteren als betaling voor zijn voertuigen eind maart, werd gezien als een belangrijke factor in de meest recente rally van Bitcoin.

Hierbij bewoog BTC naar nieuwe hoogtepunten aller tijden in de buurt van $ 65.000 in midden april. De autofabrikant en zijn CEO zijn nu door veel teleurgestelde Bitcoiners ervan beschuldigd dat ze een uitgebreide “pump n dump” hebben uitgevoerd. Dave Portnoy, de soms cryptohandelaar en Barstool Sports oprichter, beweerde in een “noodpersconferentie”, dat Musk gewoon probeerde Bitcoin te tanken.

Portnoy verklaarde dat Musk als de Tovenaar van Oz aan de hendels heeft getrokken op crypto. En dat iedereen zijn elke beweging volgt. Portnoy zei verder dat hij Dogecoin omhoogstuurt, hij stuurt Bitcoin omlaag, dit is lariekoek. Hij verklaarde ook dat Elon de verantwoordelijkheid heeft wanneer hij de ene seconde zegt iets te kopen, en de volgende seconde niet. En dat het spelen is met de toekomst van mensen en hun fortuin, volgens Portnoy.

Hij vroeg zich af hoe Elon met zichzelf kan leven. CEO van Independent Reserve, Adrian Przelozny, vertelde aan Cointelegraph dat Tesla’s stap teleurstellend was. Hij zei dat zij echter hebben gezien dat Bitcoin door de jaren heen allerlei slechte pers heeft gekregen. Regeringen hebben onder meer het gebruik ervan verboden. En toch heeft Bitcoin zich altijd hersteld en is het gegroeid naar nieuwe hoogtes, volgens Przelozny.

Hij gaf aan dat op lange termijn hij nog steeds erg bullish is op Bitcoin en gelooft niet dat deze aankondiging de prijs of adoptie significant zal beïnvloeden.

Moet je nu de dip kopen?

Anderen zien echter kansen in de markten, met veel high-profile crypto analisten die Twitter gebruiken om op te scheppen over het kopen van de dip. Het “zal worden bekeken als een van de grootste bull markt koopkansen in de geschiedenis van BTC”, tweette William Clemente III naar zijn 58.700 volgers. Adam Back, medeoprichter van Blockstream, verklaarde dat hij de Doge-tweeter dip kocht en bedankt voor alle sats.

Anthony Pomplino, Morgan Creek Digital oprichter, kondigde eveneens aan dat hij de dip heeft gekocht. Bedankt Elon zeij hij en voegde eraan toe dat Elon zijn Bitcoin niet heeft verkocht. Ook zei hij dat hij en Elon allebei nog steeds long zijn en dus hetzelfde team vormen. In de nasleep van het nieuws dook Bitcoin tot net boven de 47.100 dollar, maar is sindsdien hersteld tot 50.450 dollar op het moment van schrijven.

Mira Christanto van Messari was sceptisch over de langetermijngevolgen van Tesla’s beslissing. Hij benadrukte dat “Tesla nog steeds BTC op de balans heeft staan” en betwistte Tesla’s beweringen over de smerigheid van Bitcoin-mining. Een memo werd gedeeld door Christanto dat vorige maand werd gepubliceerd door financiële dienstverlener Square.

De memo was getiteld “Bitcoin is Key to an Abundant, Clean Energy Future”, waarin wordt gesteld dat de crypto mining sector de vraag naar goedkope hernieuwbare elektriciteit aanjaagt.