Ontstaan van de ‘Bitcoin Mining Council’ na ontmoeting met Michael Saylor en Elon Musk

Ontstaan van de ‘Bitcoin Mining Council’ na ontmoeting met Michael Saylor en Elon Musk

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy bemiddelde bij een succesvolle ontmoeting tussen Elon Musk en Noord-Amerikaanse Bitcoin-mijnwerkers. De Noord-Amerikaanse Bitcoin (BTC) mijnindustrie lijkt zich na de meeting te willen richten op meer ecologische duurzaamheid.

Saylor en Musk onthulden maandag beiden dat de Bitcoin Mining Council is opgericht na de gesprekken op hoog niveau. De raad bestaat uit verschillende leiders uit de industrie, waaronder Argos Blockchain, Blockcap, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital en Riot Blockchain. Ze zijn allemaal overeengekomen om “transparantie in energieverbruik te bevorderen [en] duurzaamheidsinitiatieven wereldwijd te versnellen,” zo tweette Saylor maandag. 


Hij zei ook dat de nieuwe industriegroep zich inzet voor brede doelen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur met betrekking tot Bitcoin-mijnbouw, en ook de markt wil voorlichten over hoe het mijnbouwproces werkt.

Musk, die als eerste over de besprekingen twitterde, zei: “Gesproken met Noord-Amerikaanse Bitcoin-mijnwerkers. Ze hebben toegezegd om het huidige én geplande hernieuwbare gebruik te publiceren én om mijnwerkers WW te vragen om dit te doen. Potentieel veelbelovend.”

Tesla’s beslissing om geen Bitcoin-betalingen meer te accepteren vanwege milieubezwaren kan hebben bijgedragen aan een van de slechtste dalingen van Bitcoin ooit. Van piek tot dal daalde de digitale waarde met 54%, met een dieptepunt van minder dan 30.000 dollar, alvorens te herstellen. Tijdens het proces kreeg Musk te maken met hevig verzet van de cryptocurrency-gemeenschap die hij nog maar net had omarmd. De prijs van Bitcoin lijkt echter weer sterk te zijn gestegen nadat de aankondiging van de meeting circuleerde. BTC bereikte een intraday high van $39.960, voortbouwend op eerdere winsten. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders