Op gecentraliseerde beurzen dalen Ether-saldi tot laagste niveau sinds juni 2019

Volgens een analyse van Glassnode, on-chain analytics provider, is de som van Ether (ETH) op beurzen gedaald tot het laagste niveau in bijna twee jaar. Momenteel wordt slechts 13,3 miljoen Ether aangehouden op gecentraliseerde beurzen, het laagste cijfer sinds juni 2019, schat Glassnode. Gecentraliseerde platforms houden als zodanig ruwweg $ 52,4 miljard aan ETH vast, of 11,5% van de gehele voorraad van Ether.

Sinds de piek van 19 miljoen ETH in september 2020, is het aantal Ether op gecentraliseerde beurzen in negen maanden tijd met 30% gedaald. Een laag saldo van ETH op beurzen wordt typisch gezien als gunstig voor de markten. Dit omdat het op populaire handelsplatformen een vermindering van het aanbod ten opzichte van de vraag stimuleert. Langetermijnbeleggers verplaatsen hun activa naar veilige opslagplaatsen, wordt beweerd door dalende beurssaldi.

Of dat zij hun fondsen vastzetten om opbrengsten te verdienen via gedecentraliseerde financieringsprotocollen of staking. De dataleverancier merkte in zijn maandag verschenen “Week On-chain” rapport, ook op dat de blootstelling aan Bitcoin (BTC) enigszins is afgenomen in het voordeel van Ether. Glassnode correleerde het bestedingsgedrag van redelijk oude Bitcoin ongebruikte transactie-outputs van tussen de zes maanden en drie jaar.

Zo vond Glassnode bewijs dat langetermijnbeleggers recentelijk in ETH zouden kunnen hebben geflipt. De dataprovider gaf aan dat dit slechts een empirische observatie is, correlatie en verband van de oorzaak. Toch is de duidelijke toename van deze oudere BTC die weer in omloop worden gebracht na een lange periode van vasthouden, een overtuigende zaak, volgens Glassnode.

Te midden van Ether’s recente bullish prijsactie, voegde het rapport eraan toe dat on-chain activiteit opvallend is toegenomen in de afgelopen vier weken voor Ethereum. Sinds het begin van het jaar hebben het totale aantal smart contract calls, Uniswap transacties en dagelijkse transacties allemaal opmerkelijke stijgingen gezien. Deze week bereikten de dagelijkse transacties een historisch hoogtepunt van 1,63 miljoen.

Dit komt neer op een stijging van 22,5% vergeleken met de vorige piek van december 2017. de Ether prijs handelde op het moment van schrijven net onder de $ 3.900, een afkoeling van de recente all-time high van $ 4.220 op maandag.