Raad van het bestuur van Ripple versterkt met voormalig penningmeester van de VS

De 43e penningmeester van de Verenigde Staten, Rosa Gumataotao Rios, zal toetreden tot de raad van bestuur van Ripple. Het bedrijf zei in een aankondiging van vandaag dat Rios, die van 2009 tot 2016 de Amerikaanse penningmeester was onder president Barack Obama, het nieuwste lid van het managementteam van het bedrijf zal zijn.

Brad Garlinghouse, Ripple CEO, noemde in de beslissing van het bedrijf om Rios aan boord te krijgen, haar ervaring in zowel de publieke als de private sector en haar succes in snelgroeiende bedrijven. Volgens Rios is Ripple een van de beste voorbeelden van het gebruik van cryptocurrency in een inhoudelijke en legitieme rol om betalingen wereldwijd te vergemakkelijken.

Ook gaf ze aan dat blockchain en crypto de toekomstige wereldwijde financiële systemen zullen ondersteunen. Vrij letterlijk, lijkt de naam van Rios meer nauw verbonden te zijn met fiat dan met crypto. Want alle Amerikaanse bankbiljetten die tijdens haar tijd als penningmeester zijn gedrukt, dragen haar handtekening. Haar benoeming volgt op Yoshitaka Kitao, CEO van de Japanse financiële gigant SBI Group.

Kitao verlaat na twee jaar het bestuur en wordt vervangen door CEO van SBI Ripple Asia, Adam Traidman. Ook kondigde Ripple aan dat Kristina Campbell zich bij het bedrijf zal voegen als chief financial officer om “de groei te versnellen en waarde te leveren aan aandeelhouders.” Eerder zat zij bij betalingsplatform PayNearMe bij fintech-bedrijf GreenDot. Campbell gaf aan dat om het wereldwijde financiële systeem voor eenieder toegankelijk te maken, ze van plan was crypto- en blockchain-technologie te gebruiken.

Nadat XRP-cryptocurrency voor het eerst zijn positie als de vierde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verliest aan Dogecoin (DOGE), is het nieuwe leiderschap gevormd. Na rally’s van Polkadots DOT en Binance Coin (BNB) en de volatiliteit van de tokenprijs, herwon XRP pas in april de vierde plaats.

Aanklachten die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple, de medeoprichter van het bedrijf Chris Larsen, en Garlinghouse in december 2020 zijn ingediend, hebben voor de volatiliteit van XRP gezorgd. Ripple wordt door de SEC ervan beschuldigd een “niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten” te voeren met zijn XRP-verkopen.

Sommigen crypto-uitwisselingen hebben het token sindsdien opnieuw aangeboden na een campagne van zijn aanhangers. Hoewel de beschuldigingen eerst veel crypto-uitwisselingen ertoe brachten de handel in XRP te schrappen of op te schorten.