Grootste bank van Singapore laat tienvoudige groei cryptovolume zien in Q1 2021

DBS Bank, de grootste retail- en commerciële bank van Singapore, heeft na de lancering van zijn institutionele cryptocurrency-uitwisseling in december 2020 haar financiële resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt 

DBS chief financial officer Chng Sok Hui zei dat de bank record prestaties zag, aangezien de netto kwartaalwinst voor het éérst in de geschiedenis de $ 2 miljard heeft overschreden. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het vorige kwartaal.

Volgens DBS CEO Piyush Gupta speelde het onlangs gelanceerde crypto platform van DBS, DBS Digital Exchange, blijkbaar een belangrijke rol in de nieuwste mijlpaal van de bank. Het platform zag namelijk een vertienvoudiging van de dagelijkse handelsvolumes, die $ 30 miljoen tot $ 40 miljoen bereikten.

De CEO kondigde verdere plannen aan voor het onlangs gelanceerde crypto platform, waaronder de eerste security token aanbieding van het bedrijf. Dit staat gepland voor het tweede kwartaal van 2021.

 

Gupta benoemde ook de samenwerking van het bedrijf met de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase en de Singaporese staatsinvesteringsmaatschappij Temasek om een nieuwe blockchain-venture te creëren die zich richt op wereldwijde interbancaire transacties.

De CEO zegt: “Blockchain kan het paradigma veranderen. Geld kan worden omgezet in een gedigitaliseerde vorm die is goedgekeurd en die net zo snel als het geschreven bericht kan worden doorgestuurd voor afhandeling”.

Gupta zei dat de door blockchain aangedreven grensoverschrijdende betalingen van DBS en JPMorgan tests zullen omvatten met de Singaporese dollar en de Amerikaanse dollar. “We zijn actief bezig om andere banken erbij te betrekken, zodat de euro, de pond, de renminbi etc deel gaan uitmaken van het systeem. En als we dat voor elkaar krijgen, zullen we een belangrijk onderdeel worden van een game changing infrastructuur voor betalingen,” verklaarde hij.