Solana Labs haalt via private tokenverkoop $314M op en breidt de steun van het ecosysteem uit

Solana Labs, de blockchain-ontwikkelingsstudie gewijd aan het incuberen van Solana-projecten, kondigde woensdag aan dat het 314,15 miljoen dollar had opgehaald via een private token sale. Dit markeert een van de grootste private verkopen van het jaar.

De grootste bijdragers waren Andreessen Horowitz en Polychain Capital met extra bijdragen van Alameda Research, Blockchange Ventures, CMS Holdings, Coinfund, CoinShares, Collab Currency, Memetic Capital en vele anderen Cryptocurrency venture capital fondsen.

De financiering zal worden gebruikt om bestaande en toekomstige gedecentraliseerde toepassingen en platformen die op Solana bouwen op te starten. Het zal ook worden gebruikt om een venture investing arm en trading desk op te zetten, toegewijd aan het Solana netwerk.

Anatoly Yakovenko, oprichter en CEO van Solana Labs, schetste de ambitieuze visie van zijn netwerk om 1 miljard gebruikers aan te sluiten, en beschreef de huidige blockchain-omgeving als een “buigpunt vergelijkbaar met het moment dat pc’s algemeen toegankelijk werden in de jaren 1970.” Verder zei hij: “De volgende fase is het onboarden van een miljard gebruikers. Solana is vanaf de grond opgebouwd om deze schaal aan te kunnen.”

Ali Yahya, een general partner bij Andreessen Horowitz liet weten: “De volgende golf van innovatie in crypto zal gebeuren in de applicatielaag. Het is gemakkelijk om talloze use cases te bedenken voor crypto als technologie, maar om ze te bouwen tot echte producten die miljoenen mensen gebruiken, is het bestaan van een high-performance blockchain vereist.” Hij is van mening dat: “Solana een next-generation blockchain is die aan die hoge lat kan voldoen.”