SpaceX, lading gefinancierd door DOGE, is van plan om in 2022 een baan om de maan te bereiken, letterlijk naar de maan

Geometric Energy Corporation, het in Canada gevestigde productie- en logistiekbedrijf, zal een door Dogecoin gefinancierde lading lanceren op een van de eerste raketten van SpaceX naar de maan. Geometric Energy Corporation zei, in een aankondiging van het bedrijf op zondag, dat zijn commerciële satelliet al in het eerste kwartaal van 2022 naar de maan zou kunnen reizen aan boord van het SpaceX Falcon 9-draagraket.

Het laadvermogen, met een gewicht van 40 kilogram, ongeveer 88 pond, is ontworpen om “maan-ruimtelijke intelligentie te verkrijgen van sensoren en camera’s aan boord met geïntegreerde communicatie- en computersystemen.” Volgens Samuel Reid, CEO van Geometric Energy, hebben Geometric Energy Corporation en SpaceX, DOGE versterkt als een rekeneenheid voor de maanactiviteiten in de ruimtevaartsector.

Na officieel zaken te hebben gedaan met DOGE voor een deal van deze omvang. VP Commercial Sales voor SpaceX, Tom Ochinero, voegde toe dat deze missie de toepassing van cryptocurrency buiten de baan om de aarde zal demonstreren. En het zal de basis leggen voor interplanetaire handel. Hoe Dogecoin (DOGE) werd gebruikt om de onderneming te financieren, hebben noch SpaceX noch Geometric Energy gespecificeerd.

Deels kunnen de kosten betrekking hebben op de ontwikkeling van de nuttige lading of de financiering omvatten om deze naar de maan te sturen. Eerdere maanmissies hadden flinke prijskaartjes. De Chang’e 4 van het Chinese Lunar Exploration Program, het laatste vliegtuig dat in 2019 een zachte landing op het maanoppervlak uitvoerde, kostte 1,2 miljard yuan, of ongeveer 172 miljoen dollar op dat moment.

Hiermee werd een 1.200 kg lander met een 140 kg wegende rover naar de maan verzonden. De Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer van NASA, een satelliet die in 2013 in een baan om de maan werd gelanceerd, had een laadvermogen van 49,6 kg tegen een kostprijs van ongeveer $ 280 miljoen, inclusief onderzoek en ontwikkeling. De massa bij de lancering niet bijgerekend kostte het $ 5,6 miljoen per kg.

Mocht de satelliet van Geometric Energy hetzelfde kosten, zou het bedrijf ongeveer $ 225,8 miljoen moeten hebben betaald voor een lading van 40 kg, of meer dan 388 miljoen DOGE op het moment van schrijven. Hoewel het ontwerp van SpaceX acht jaar later waarschijnlijk efficiënter is. De kosten zouden dan 0,3% van het circulerende aanbod van 129,5 miljard DOGE-tokens vertegenwoordigen.

Elon Musk, SpaceX-oprichter, heeft herhaaldelijk, misschien spottend, op Twitter laten doorschemeren dat Dogecoin de eerste cryptocurrency zal zijn die “letterlijk” de maan bereikt. Waarschijnlijk is de sociale media-activiteit van Musk verantwoordelijk geweest voor een aantal prijsstijgingen voor het token. In de afgelopen 30 dagen is het met meer dan 800% gestegen tot $ 0,55 op het moment van schrijven.