Te midden van extreme marktvolatiliteit worden problemen gemeld door veel cryptodiensten

Het siteverkeer is op grote crypto-uitwisselingen en websites enorm gestegen, wat schijnbaar uitval, onderbroken toegang en langzamere laadtijden veroorzaakte. Dit terwijl de prijs van Bitcoin (BTC) daalde naar prijzen die sinds februari niet meer zijn gezien. Gebruikers van Coinbase en Binance ondervonden eerder op woensdag vertragingen in Ether (ETH) en ERC-20 token opnames.

De oorzaak hiervan was congestie op het Ethereum-netwerk, volgens de status pagina’s van beide grote cryptocurrency exchanges. Coinbase-gebruikers hebben naar verluidt om dezelfde reden nog steeds slechts met tussenpozen toegang tot de website en mobiele app. Tegelijkertijd vielen crypto analysesite CoinMarketCap en cryptobeurs Kraken beide kortstondig uit.

Hierdoor waren cryptogebruikers niet in staat om de marktactiviteit te controleren en te handelen tijdens een kritieke periode. Gemini meldde ondertussen om 14.27uur UTC dat het nood onderhoudsacties zou ondernemen om aanhoudende problemen te verhelpen. Hierbij verzekerde de beurs zijn gebruikers ervan dat alle klantenrekeningen en fondsen volledig veilig blijven.

Tijdens grote Bitcoin-prijsbewegingen is Coinbase verschillende keren offline gegaan. Zo hadden veel gebruikers geen toegang tot hun wallets. Uitval op een beurs kan tijdens enorme neergangen of prijsstijgingen schade toebrengen aan handelaren die willen kopen of verkopen. Ondanks de beurs meldde dat het geld van gebruikers veilig was.

Doordat verliezen kunnen oplopen wanneer gebruikers geen toegang hebben tot hun rekeningen om hun cryptocurrency te verkopen. En potentiële winsten kunnen simpelweg verdwijnen wanneer ze niets kunnen kopen. De prijzen van belangrijke tokens zijn aanzienlijk gedaald in wat kan worden omschreven als het crypto-bloedbad van 2021. Hierbij werd verwezen naar de marktdaling van maart 2020, toen de prijs van BTC van de ene op de andere dag daalde naar de $ 3.000.

Na meer dan 17% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur, staat BTC op $ 35.642 op het moment van publicatie. Terwijl ETH 25% is gedaald en eerder op woensdag bijna onder de $ 2.000 dook. Bijna elk tokenproject heeft te maken met dalingen met dubbele cijfers in een extreem volatiele cryptomarkt.