Terwijl bulls zich opstapelen in tokens met een grote kapitalisatie en laag-1-projecten, gaan Altcoins vooruit

Vandaag heeft de meerderheid van de altcoins zich doen opleven in de top 100 op CoinMarketCap. Zo heeft de cryptocurrency-markt investeerders weer een dag van ‘altseason’ geboden. Meerjarige hoogtepunten werden door verschillende large-cap-tokens bereikt. En dit gebeurde allemaal terwijl de prijs van Bitcoin (BTC) moeite had om de door nieuwsgebeurtenissen aangedreven winsten vast te houden die het gedurende de week heeft behaald.

Ethereum Classic (ETC) heeft een van de meest opmerkelijke prestaties geleverd. De ‘ongewijzigde’ Ethereum (ETH) -vork die de afgelopen week grip heeft gekregen omdat zijn toewijding aan een proof-of-work consensusmechanisme de aandacht trekt van miners en particuliere ‘Robinhood’-investeerders. De prijs van ETC steeg met 81% om een nieuw record te bereiken van $ 179,83 terwijl het 24-uurs handelsvolume steeg naar een record $ 39,1 miljard.

Dit laten gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView zien dat na het bereiken van een dieptepunt van $ 86,12 in de vroege handelsuren op donderdag. De laatste tijd hebben verschillende large-cap cryptocurrencies opvallende winsten geboekt. Zo bereikte onder meer Litecoin (LTC) een hoogste punt in een jaar in vergelijking met BTC, en Bitcoin Cash (BCH) die voor het eerst sinds mei 2018 boven $ 1.500 piekte, bereikte een stijging van 68%.

Naarmate de handelsvolumes toenemen, stijgen laag 1-oplossingen

Doordat de opwinding blijft toenemen in de aanloop naar de hard fork in Londen en de implementatie van EIP-1559, die naar verwachting in juli zal plaatsvinden, bereikte ook Ether een nieuwe recordhoogte van $ 3.605. Een ander top 10-project is Cardano’s ADA-token waarbij de prijs een nieuw record bereikte op $ 1,69. Verder steeg Tezos (XTZ) met 23% na het begin van de handelsdag om een nieuw record te bereiken op $ 8,05.

Tweecijferige winsten werden door verschillende van de ‘Ethereum Killers’, die voortkwamen uit de bullmarkt van 2017-2018 geboekt, waaronder EOS. Hiervan steeg de prijs gedurende de dag met 50% tot een piek van $ 12,57. Verder piekte Neo (NEO) tot boven de $ 128 voordat een algemene terugval van de markt leidde tot een daling van de meeste prijzen.

Nieuwe dieptepunten voor Bitcoin-dominantie

Altcoins tonen een gestage kracht die heeft geleid tot een gestage afname van de Bitcoin-dominantie in de afgelopen maand. Deze is op 6 mei gedaald tot een dieptepunt van 45,25%. Dit is weer een teken volgens analisten dat een altcoin-seizoen volledig van kracht is. Instellingen lijken Bitcoin en in mindere mate Ether sterk te begunstigen.

Toch zijn detailhandelaren aangetrokken tot goedkopere tokens die de mogelijkheid van grotere winsten bieden, zoals blijkt uit de recente prijsexplosie in Dogecoin (DOGE). Het is waarschijnlijk dat de dominantie van Bitcoin verder kan dalen naarmate nieuwe fondsen die via stablecoins het cryptocurrency-ecosysteem binnenkomen, op grotere schaal worden verspreid. Als deze trend zich voortzet.

Nu bedraagt de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta $ 2.346 biljoen en de dominantie van Bitcoin is 45,5%.