Terwijl de prijs onder de $ 0,50 daalt, noemt ‘Dogefather’ Elon Musk het token gekscherend “a hustle”

Tijdens het optreden van de CEO van Tesla op Saturday Night Live kreeg meme-gebaseerde cryptocurrency Dogecoin, vaak gepusht door Elon Musk op Twitter, zijn moment. De shoutouts brachten de prijs echter niet naar de maan. Maye Musk vertelde haar zoon, tijdens zijn openingsmonoloog over de comedyshow, gekscherend dat ze hoopte dat ze dat weekend geen Dogecoin (DOGE) zou ontvangen als onderdeel van haar Moederdagcadeau.

In het Weekend Update-segment van Saturday Night Live was Musk’s optreden als ‘financieel expert’ Lloyd Ostertag meer diepgaand en ging het vooraf aan een prijsdaling van 30% van DOGE. Hoewel de eerste vermelding veel lol kreeg van het live publiek. Musk zei dat de prijzen voor Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en DOGE waren gestegen, verwijzend naar zijn personage als de ‘Dogefather’.

Hij grapte echter niet in staat te zijn om een antwoord te geven op de vraag van SNL-cast lid Michael Che over wat Dogecoin precies is. Met informatie over de geschiedenis van het token en het circulerende aanbod, ontwijkt en buigt de gast zich af. Uiteindelijk zei Musk dat DOGE ‘ongeveer net zo echt’ was als Amerikaanse dollars en verwees naar de cryptocurrency als “a hustle”.

De prijs van DOGE daalde, kort na de openingsmonoloog, voor het eerst van $ 0,69 naar minder dan $ 0,50. Vanaf het begin mei een halve dollar was gepasseerd. Het token daalde naar $ 0,43 hoewel het gedeeltelijk herstelde na Musk’s “Dogefather” -segment. En wordt verhandeld tegen $ 0,48 op het moment van schrijven. Velen verwachtten dat de prijs van DOGE opgedreven zou worden door Musk’s optreden in de comedyshow.

Nadat hij twee weken geleden op Twitter had laten doorschemeren dat hij de hoofdrol zou spelen in een sketch of als een personage dat de Dogefather wordt genoemd. Tweets van Elon Musk en Mark Cuban, basketbal-eigenaar van Dallas Mavericks, evenals berichten van particuliere beleggers op r/WallStreetBets waren mogelijk verantwoordelijk voor opvallende prijsstijgingen in het token dit jaar.

Op 1 januari was de prijs van DOGE onder de $ 0,01. Parodieën zoals die op Saturday Night Live kunnen een groter publiek bereiken, omdat elementen van de crypto-ruimte worden gerapporteerd op gebruikelijke mediakanalen. In maart bracht de NBC-show al een rapschets uit rond de rage achter non-fungible tokens. Naar verluidt is Beacon Pictures bovendien van plan om een tv-comedyserie met een crypto-thema te produceren.