Terwijl Ethereum een nieuw hoogtepunt van $ 4.350 bereikt, veert Bitcoin-prijs op ondanks aandelen terugval

Woensdag boekte Bitcoin (BTC) 4,3% winst, toen cryptocurrencies verliezen herstelden ondanks toenemende onrust op de wereldwijde aandelenmarkten.

Omkering naar boven voor BTC-prijs

BTC/USD heeft op woensdag bijna alle verliezen van de vorige dag uitgewist en handelt op het moment van schrijven boven $ 57.500. Dit toonden gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView aan. Te midden van de bezorgdheid door nutteloos gepraat over tech-aandelen, aangewakkerd door problemen in Taiwan, kwam de beweging. Zo leed de aandelenindex van het land zijn grootste verlies binnen een dag in de geschiedenis.

Eerder in de week waren Bitcoin en altcoins samen met Tech aandelen over de hele linie verkocht. Toch heeft de laatste macrodip hun prestaties niet verslechterd. Omgekeerd hebben de meeste belangrijke cryptocurrencies de trend doorbroken en zijn ze teruggekeerd naar groei. Zoals een kenmerkende eigenschap is geworden van een steeds asymmetrischer wordende markt.

Rekt Capital, de populaire Twitter-commentator, vatte dinsdag samen dat BTC hier aan het stuiteren is en Altcoins sterk aan het herstellen zijn. De Amerikaanse Federal Reserve heeft de crypto zaak tegelijkertijd gestimuleerd door te weigeren te suggereren dat economische interventies zouden kunnen worden verminderd. Onder de huidige omstandigheden was eerder de zorg ontstaan dat Bitcoin uiteindelijk door de $ 50.000 zou kunnen zakken. En dat dit de weg zou openen naar zo laag als $ 40.000.

All-time highs van Ether houden aan

Ondertussen leidde Ether (ETH), in een voortzetting van “alt season 2.0”, de winsten opnieuw, en raakte nieuwe all-time highs terwijl de coin steun behield op $ 4.000. Echter, Gas fees blijven een hoofdpijn voor handelaren en Ethereum netwerkgebruikers. Ook daagden andere altcoins recordhoogtes uit, waaronder Cardano (ADA). Deze is op het moment van schrijven slechts $ 0,04 verwijderd was van de all-time highs van $ 1,83.

Dogecoin (DOGE) was vlak, te midden van aanhoudende controverse over meme coins. Tegelijkertijd leed “tribute” coin Shiba Inu (SHIB) 23% verlies waarbij het viel uit de top 20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Nog steeds stonden wekelijkse winsten voor de coin op bijna 1.500%.