Terwijl Paul Tudor Jones de inflatieclaims van de Fed verwerpt, bereikt Bitcoin-prijs $ 40K

Terwijl Paul Tudor Jones de inflatieclaims van de Fed verwerpt, bereikt Bitcoin-prijs $ 40K

Toen een consolidatieperiode brak om een solide doorbraak te ontketenen, passeerde Bitcoin op 14 juni $ 40.000.

Uitbraak voorbij $ 40.000 voor BTC-prijs

In minder dan een uur steeg BTC/USD met 3% en bereikte $ 40.600 op Bitstamp, toonden gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView aan. Een nieuwe positieve tweet van Elon Musk over Tesla, die mogelijk BTC in de toekomst accepteert, leidde tot het voordeel waarvan de grootste cryptocurrency profiteerde. Cointelegraph rapporteerde eerder over handelaren die, vóór een correctie, op een niveau wedden tot ongeveer $ 47.000.

Op de grote beurs Binance toont een blik op de koop- en verkoopposities steun bij $ 38.000. De weerstand hierbij staat op $ 40.500 wat de volgende hindernis is voor bulls.

5% BTC-toewijzing aanbevolen door Paul Tudor Jones

De beroemde handelaar Paul Tudor Jones zei dat Bitcoin een marktkapitalisatie van $ 2 biljoen bereikte, door een “dichotomie” in het beleid van de Federal Reserve. Laatstgenoemde trekt de geloofwaardigheid van BTC in twijfel, volgens Tudor. De oprichter van Tudor Investment Corporation luidde de noodklok over de oprukkende inflatie, in een interview met CNBC op 14 juni.

Vorige week kwam het consumentenprijsindexrapport (CPI) uit, waaruit bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten het hoogste punt in 13 jaar heeft bereikt. Hierna heeft het deflatoire karakter van Bitcoin er zelden zo aantrekkelijk uitgezien. Het idee dat hogere inflatie slechts tijdelijk is, als gevolg van recente gebeurtenissen, is een mythe voor Jones. Zoals het wordt gesuggereerd door de Fed en Centrale Banken in het algemeen.

Hij vertelde aan het Squawk Box-segment van CNBC dat het een beetje oneerlijk is om te zeggen dat inflatie van voorbijgaande aard is. Voor hen om te zeggen dat inflatie van voorbijgaande aard is, volgens Jones. De omgeving van inflatie uit het verleden, zoals in 2013, is totaal anders dan die van vandaag is. Als zodanig heeft het weinig zin dat de Fed dezelfde prognoses toepast, meent Jones.

De CPI was toen veel lager, merkte Jones op. Terwijl nu ook de werkloosheid en het aanbod van banen ongeveer gelijk zijn aan elkaar. Voor velen hebben goud en Bitcoin ondertussen een toevluchtsoord geboden. Goud blijft in de buurt van recordhoogtes, hoewel het edelmetaal veel slechter presteert dan Bitcoin in termen van winst. Jones ging verder door de Fed van vandaag en de Fed van toen te vergelijken.

Hij vroeg zich verder af hoe de Fed zulke enorm verschillende beleidsvisies kan hebben over wat de juiste niveaus voor werkgelegenheid zijn en de juiste niveaus voor inflatie. Ook vroeg hij zich af hoe de Fed dat kan hebben met een tijdsbestek van acht jaar. Hij stelde dat het bijna als een gespleten persoonlijkheid is. Men vraagt zich dan af waarom Bitcoin een marktkapitalisatie van $ 2 biljoen heeft en goud $ 1.865 per ounce, zei Jones.

Jones zei dat de reden waarom dit het geval is, is omdat er een dichotomie heerst in het beleid. En dat plaatst opnieuw vraagtekens, vraagtekens achter de institutionele geloofwaardigheid van iets, volgens Jones. Aan diegenen die walletadvies zoeken, is uiteindelijk een Bitcoin-toewijzing van 5% een van de weinige dingen die hij aanbeveelt. Toegevoegd zei hij dat het enige zeker te weten, is dat hij op dit moment 5% in goud, 5% in Bitcoin, 5% in contanten en 5% in grondstoffen wil hebben.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders