Terwijl volume stijgt voor Ether-fondsen, dumpen instellingen BTC

Het wekelijkse “Digital Asset Fund Flows” rapport van CoinShares heeft onthuld dat vorige week de grootste uitstroom van Bitcoin (BTC) in de geschiedenis van het rapport was. Omdat toen het Twitter-account van Elon Musk opnieuw een ravage aanrichtte in de cryptomarkten. Vorige week is 98 miljoen dollar uit Bitcoin-beleggingsproducten getreden, wordt opgemerkt in het rapport van 17 mei.

Dit komt overeen met 0,2% van het totale beheerde vermogen. CoinShares merkte op dat hoewel klein, dit de grootste uitstroom markeert die ze hebben geregistreerd. Institutionele beleggers lijken hun accumulatie van Ether (ETH) en andere alternatieve cryptocurrencies te hebben opgevoerd. Te midden van de tumultueuze marktomstandigheden voor Bitcoin.

Het rapport identificeert hierbij een instroom in beleggingsproducten voor crypto-activa van 48 miljoen dollar terwijl Bitcoin buiten beschouwing wordt gelaten. Met $ 27 miljoen, vertegenwoordigde Ether meer dan de helft van de stromen naar altcoin beleggingsproducten. Een verhoogde instroom werd ook door Cardano (ADA) en Polkadot’s DOT gezien van respectievelijk $ 6 miljoen en $ 3,3 miljoen.

Mei ontwikkelt zich tot de eerste maand waarin het beleggingsvolume voor institutionele Ether-producten dat van Bitcoin-producten heeft overtroffen, merkt CoinShares ook op. Het rapport stelt dat de gegevens aangeven dat beleggers uit Bitcoin zijn gediversifieerd en in altcoin-beleggingsproducten zijn gestapt. Een netto-uitstroom van 50 miljoen dollar werd ervaren door beleggingsproducten in digitale activa.

Het markeerde de eerste week met een netto-uitstroom sinds oktober 2020. Sinds maandag is de dominantie van de Bitcoin-markt gezakt naar een driejarig dieptepunt van ongeveer 40%. Recente trends in het bredere ecosysteem van crypto-activa worden weerspiegeld door de institutionele verschuiving naar Ether en altcoins.