Toen handelaren zich haastten om hun hefboomposities af te wikkelen, schoten Ethereum-tarieven omhoog; nadelige situatie

Tijdens de recente crypto downturn stegen Ethereum fees naar recordhoogtes, met gebruikers die meer dan 2.000 gwei betalen om transacties uit te voeren. De gasprijzen schommelden ongeveer een uur lang tussen 1.500 en 1.700 gwei, omdat DeFi liquidaties “gasoorlogen tussen liquidators en arbitrageurs” veroorzaakten, merkte onderzoeksbureau Delphi Digital op.

Anthony Sassano, Ethereum ontwikkelaar, speculeerde dat de kostengekte waarschijnlijk werd veroorzaakt door on-chain margehandelaren die zich haasten om hun hefboomposities te verlaten. Dat deed hij in de Daily Gwei nieuwsbrief van 19 mei. Sassano zei dat de prijs zo snel daalde dat mensen bang werden voor hun on-chain leveraged posities.

Dit leed ertoe dat ze bereid waren om alles te betalen om hun transactie opgenomen te krijgen in het volgende Ethereum blok. Waarschijnlijk om hun posities te sluiten. Ook de rol van het hefboomeffect in de crash werd door Chris Weston van de in Melbourne gevestigde makelaardij Pepperstone benadrukt. Weston schatte dat cascade margestortingen in 24 uur voor $ 9,13 miljard aan liquidaties op cryptobeurzen hebben veroorzaakt.

Ook Sam Trabucco van Alameda Research merkte de hoge leverage op in de Ethereum markten. Hij bekritiseerde het verhaal dat Ethereum’s rally grotendeels werd aangewakkerd door institutionele spot buying. Trabucco gaf aan een TON van speculaties te hebben gezien dat de rally’s, vooral de ETH-rally’s, low-leveraged en spot-gedreven waren. En dat het daarom meer organisch is op de een of andere manier. Volgens hem was dit verhaal super verkeerd.

Crypto grootheden waren niet gevrijwaard van de cryptocrisis. Meltem Demirors, CoinShares chief strategy officer, tweette hierbij over haar vastzittende transacties ondanks het betalen van meer dan $ 1.000 aan gaskosten.

Sommige analytici waren echter in staat om een lichtpuntje te vinden te midden van de torenhoge kosten. Hasu van Paradigm schatte hierbij dat Ether (ETH) -stakers tientallen tot honderden miljoenen dollars aan vergoedingsinkomsten zouden hebben binnengehaald als EIP-1559 en proof-of- stake tijdens de crash live was geweest.