Uniswap v3 ziet meer volume op de lancering dag dan in de eerste maand van v2, ondanks de kosten pijn doen

De lancering dag van Uniswap’s v3-iteratie was qua volume succesvoller dan zijn voorganger. Zo meldt Hayden Adams, de oprichter van Uniswap. Adams maakte bekend, in een tweet op 6 mei dat de lancering van Uniswap v3 de dag ervoor een doorslaand succes was. V3 had in de eerste 24 uur dat het live ging, al meer dan tweemaal het volume verwerkt dat v2 in de eerste maand zag, merkte Adams op.

Adams beweerde dat het platform efficiënter werkt dan zijn v2-vorm, door het volume van Uniswap te delen door de total value locked, of TVL. V2 zag op de eerste dag $ 1,1 miljard aan volume en $ 8,1 miljard aan TVL voor een efficiëntieverhouding van 13%. Volgens Adams ontving v3 hiertegenover $ 150 miljoen aan volume en $ 300 miljoen aan TVL voor een efficiëntieverhouding van 50%.

Het Uniswap-dashboard rapporteerde op het moment van schrijven een dagelijks volume van $ 214 miljoen met een TVL van $ 350 miljoen voor v3. De statistiek van versie 2 bedroeg In dezelfde periode $ 1,1 miljard aan dagelijks volume en het heeft natuurlijk ongeveer $ 8 miljard aan TVL opgebouwd gedurende de tijd dat het operationeel was.

Vreter van gas?

De nieuwste versie van ’s werelds populairste DEX viel niet bij iedereen in goede aarde. Gebruikers klagen hierbij over de kosten die gepaard gaan met het gebruik van v3. Het is nu nog duurder om fouten te maken. Ik probeerde mijn UNI/ETH-liquiditeit naar V3 te migreren, maar mislukte en ik betaalde $ 108,09 aan gas verklaarde een respondent aan Adams. Ook beweerde Haseeb Qureshi, Dragonfly Capital Managing Partner, dat v3 duurder in gebruik is dan zijn voorganger.

Hij merkte hierbij een voorbeeldtransactie op waarin hij probeerde 3 Ether te ruilen voor DAI. Qureshi gaf aan dat het erop lijkt dat Uniswap v3 gas duurder is dan v2, ongeveer zoals verwacht. Het is concreet ongeveer 28% duurder voor transacties met één hop, zo lijkt het. De gaskosten zouden iets hoger moeten zijn voor grotere transacties die meerdere tcks/buckets kruisen.

Er waren klachten van anderen over de kosten die werden gemaakt door het creëren van een pool en het toevoegen van liquiditeit op het nieuwe platform. Een beweerde hierbij 0,2 ETH te hebben betaald ter waarde van ongeveer $ 750. Op de complexiteit van het gebruik van de nieuwe interface gaf DeFiPrime commentaar via zijn Telegram-feed.

DeFiPrime verklaarde dat voor het toevoegen van liquiditeit, UI nu een masterdiploma vereist, om erachter te komen hoe u uw liquiditeitspositie kunt waarderen. Vergeleken met de eenvoud die we hadden in v2, is het een enorme stap terug, volgens DeFiPrime. Het grootste nadeel van het gebruik van het platform lijken nog steeds vergoedingen te zijn.

Hoewel in de afgelopen maanden hetzelfde kan worden gezegd van de meeste DeFi-projecten op Ethereum. Om layer-two scaling naar v3 te brengen, moet Uniswap wachten op de lancering van Optimism. De dagelijkse vergoedingen van Uniswap waren $ 1,7 miljoen hoger dan die van Bitcoin meldde CoinTelegraph op 29 maart.