DeFi belooft alleen eenhoorns en regenbogen als het de financiële markt bevrijdt van centralisatie. Met centralisatie komen exorbitante kosten voor elke nieuwe notering; het belemmert nieuwe projecten om financiering te genereren en massale blootstelling aan de blockchain gemeenschap. Met de release van Uniswap v3 op 5 mei en een sterke daling van de Ethereum vergoedingen, verrast Uniswap de blockchain ruimte omdat het een referentie DEX blijft van de 2020 Defi boom.

Uniswap koers en Uniswap waarde

Uniswap-gegevens benadrukken zijn marktdominantie, aangezien het de grote gecentraliseerde beurzen overtreft in termen van wekelijks en 24-uurs handelsvolume. Uniswap registreerde meer dan 10 miljard aan cumulatieve transacties gedurende een week, wat neerkomt op een half biljoen per jaar, volgens Hayden James. Met een 24-uurs handelsvolume van ruwweg $ 2,3 miljard, staat Uniswap hoger dan Kraken, Bittrex, en wordt alleen overtroffen door Binance of Coinbase, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Is Uniswap een echte technologische eenhoorn?

Uniswap en DEX profiteren van gecentraliseerde beurzen voor marktgroei. Gevallen, waar decentralisatie niet echt het geval is, deden zich voor in het verleden, toen Bancor Network, een gedecentraliseerd liquiditeitsprotocol, werd gehackt met 23,5 miljoen dollar aan eigenaars, activa bevroor om verdere financiële schade te voorkomen. Toch zet dit vraagtekens bij de decentralisatiegedachte.

Uniswap werd onderworpen aan hoge transactiekosten zodra Ethereum aan momentum begon te winnen. De kosten op het netwerk zouden de $100 overstijgen, wat mogelijkheden creëerde voor andere exchanges om een marktaandeel te verwerven. Als zodanig positioneren PancakeSwap en, meest recent, QuickSwap zich als geloofwaardige concurrenten in de markt, aangezien ze zijn gebouwd op Binance Smart Chance (BSC), respectievelijk Polygon (MATIC) blockchain.

Ethereum heeft een netwerkupdate ondergaan, waarbij de blokgrootte is verhoogd van 12,5M naar 15M. Netwerk activiteit neemt toe, omdat het Uniswap gebruikers stimuleerde om de transactie lading te verhogen. Nog steeds heeft Uniswap het voordeel van de first-mover, ondanks eerdere zorgen over hoge kosten. Investeren en liquiditeit verschaffen op Uniswap vereiste hogere transactiekosten, waardoor alleen projecten van betere kwaliteit konden slagen.

Wat is dan de Uniswap koers verwachting voor de maand Mei?

Uniswap en andere gedecentraliseerde beurzen bezitten meer dan een middel om crypto te verhandelen zonder de tussenkomst van een tussenpersoon. Hun uitbreiding naar een markt voor blockchain-liefhebbers creëert een nieuwe weg voor ontdekking. Daartoe zijn DEX’s van het grootste belang voor beleggers in cryptocurrency, omdat het een niveau van transparantie en verantwoording tussen beleggers maakt.

Uniswap is de DeFi norm in 2021. Na het invoeren van de Top 10 munten door marktkapitaal, Uniswap ging een erkenning fase als het werd meer bekend bij hogere kapitaal beleggers. Met hoge vergoedingen als zorg, wil Starkware een brug ontwikkelen tussen DeFi platforms en Ethereum’s layer 1 voor gebruikers om gasloos transacties te doen, waardoor de transactiekracht op de exchange toeneemt.

Toch is DeFi een aanlokkelijk aspect van blockchain technologie. Uniswap is opgenomen in Bitwise Investments, een investeringsfonds, dat meer wegen zal openen voor institutionele beleggers om vertrouwd te raken met de DeFi-ruimte. Zoals Bank of America (NYSE:BAC) benadrukte, “DeFi is meer ontwrichtend dan Bitcoin.” het positioneert Uniswap als de belangrijkste kanshebber om het grootste deel van de DeFi markt over te nemen. De koersbeweging van UniSwap weerspiegelt de intrinsieke waarde, en naarmate meer beleggers het platform gebruiken en de transactiekosten dalen, kan UniSwap in zijn voor een winstgevend resultaat.

Aan de keerzijde

Het gemak van het gebruik van Uniswap opende nieuwe wegen voor zwendel om te ontstaan in de blockchain ruimte
Overhype van DeFi tokens kan leiden tot een crash en burn vergelijkbaar met ICO’s in 2017
Het succes van Uniswap is afhankelijk van Ethereum’s vermogen om de groeiende netwerkvraag te verwerken.
PancakeSwap en QuickSwap bieden meer betaalbare transactiekosten en zouden Uniswap kunnen onttronen als beleggers de projecten minder riskant vinden.
DeFi na de 2020 Boom

DeFi en DEX’s zijn al meer dan een half decennium een gespreksonderwerp in de blockchainruimte na de popularisering van slimme contracten via Ethereum. De uitbreiding van Chainlink oracle als een standaard facilitator voor blockchains bracht DeFi dichter bij de realiteit. Volgens een artikel in Forbes heeft het nut van DeFi en de toegankelijkheid tot een grotere markt de prijs van Bitcoin gered aan het einde van 2020 en het begin van 2021.

Het concept van DeFi was 3 jaar geleden onbestaande. Nu zijn DeFi, boerenopbrengsten, en gedecentraliseerde uitwisselingen synoniem met blockchain technologie. Uit gegevens van DeFiPulse blijkt dat op 26 juli de Total Value Locked in exchanges de 1 miljard overschreed, terwijl dat op 28 september 2017 nog maar 1,33 miljoen was. Nu is de TVL op DEX’en meer dan $21 miljard, waarbij Uniswap 27,58% van de markt domineert.

Het huidige financiële model is verouderd, kapot, en houdt geen rekening met de ontwikkeling van digitale technologieën. Daardoor wordt niet volledig voldaan aan de financiële behoeften van velen. De DeFi zomer creëerde een nieuwe activaklasse, waar opbrengst en landbouw een bron van inkomsten werd. Het bood de mogelijkheid om USD om te zetten in eender welke munt, een hogere rente te genereren dan bij eender welke centrale bank, en het activum terug om te zetten in USD.