“Verminderde prestaties” in belangrijke systemen gerapporteerd door Gemini nu ETH onder $ 4.000 zakt

Gemini, de grote in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency exchange, heeft maandag twee dienstonderbrekingen ervaren. Bovendien rapporteert het nu verslechterde prestaties in zijn mobiele app, webinterface en application programming interface. De cryptobeurs begon maandag om 13:24 EST met het onderzoeken van meldingen van mogelijke onderbrekingen in de dienstverlening, volgens een update op de Gemini statuspagina.

De exchange zei dat het al zijn diensten enkele minuten later had hersteld. Een paar uur later meldde Gemini toch een nieuwe onderbreking van de dienstverlening, waarbij het zei dat zijn systemen “verminderde prestaties ondervonden” als gevolg van een onduidelijke oorzaak. De stortingen en opnames van alle tokens die Gemini ondersteunt, werden niet beïnvloed door de verstoring van de service, op het moment van schrijven.

Gebruikers van de mobiele app, het rente-verdien programma Gemini Earn, overschrijvingen en anderen kunnen echter problemen ondervinden. Gemini meldde dat vanaf 17:06 EST het een oplossing had geïmplementeerd en de resultaten aan het monitoren was. Soms kunnen verstoringen en uitval op cryptobeurzen worden toegeschreven aan volatiliteit van bepaalde cryptocurrencies.

Dit gebeurt wanneer handelaren proberen tokens te kopen of hun holdings te verkopen. Kort nadat Ether (ETH) een all-time high prijs van meer dan $ 4.200 bereikte op maandag, vond Gemini’s eerste dienstonderbreking plaats. Grote cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC), ETH, XRP en anderen ondervonden echter een vergelijkbare prijsdaling om ongeveer 16:00 uur EST.

Hierbij daalde ETH meer dan 14% om $ 3.650 te bereiken, BTC daalde voor het eerst sinds 4 mei onder de $ 54.000 en XRP ging zo laag als $ 1,25. De prijs van Dogecoin (DOGE), nu de vierde grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, daalde op hetzelfde moment. Toch was de tokenprijs echter de afgelopen 24 uur al aan het dalen.