Vitalik Buterin heeft tot nu toe $ 4,3 miljoen verdiend met zijn investering van $ 25K in Dogecoin

Vitalik Buterin heeft tot nu toe $ 4,3 miljoen verdiend met zijn investering van $ 25K in Dogecoin

Vitalik Buterin, Ethereum-medeoprichter, onthulde dat hij meer dan $ 4 miljoen heeft geprofiteerd van een investering van $ 25.000 die hij in 2016 in Dogecoin (DOGE) deed. Buterin gaf dit aan in zijn recente verschijning op de Lex Fridman Podcast. Echter, hij gaf zijn winst allemaal weg aan liefdadigheid, zoals het hoort. In december 2013 werd Dogecoin opgericht en probeerde te profiteren van de populariteit van de toen populaire Shiba Inu-geïnspireerde hondenmeme.

Buterin beschreef DOGE hierbij als een van de eerste “leuke coins” die in het ontluikende crypto-activa-ecosysteem werden gelanceerd. Hij was onder de indruk van de gemeenschap die zich rond DOGE had gevormd. Toch maakte Buterin grapjes over het gebrek aan een investeringsthese die zijn beslissing beïnvloedde. Hij gaf aan dat mensen DOGE in het begin niet erg serieus namen.

Buterin gaf aan zich net te herinneren hoe hij aan zijn moeder zou uitleggen $ 25.000 in Dogecoin te hebben geïnvesteerd. Want het enige interessante aan deze coin is het logo van een hond, volgens Buterin. Echter, het was natuurlijk een van de beste investeringen die hij ooit heeft gedaan, volgens de medeoprichter van Ethereum. DOGE deed het de volgende jaren heel goed verklaarde Buterin.

Hij herinnerde zich dat hij toch overrompeld was door de speculatieve razernij, geleid door Elon Musks fascinatie voor de meme-coin. Na een stemming van de gemeenschap in 2019 leek Musks interesse in DOGE af te nemen. Hieruit bleek dat de SpaceX-oprichter in 2019 de meest gewilde hypothetische CEO van het project was. Dit was vier jaar nadat de oprichter van Dogecoin het project had verlaten.

Buterin zei dat Elon Musk eind 2020 over Dogecoin begon te praten, en de marktkapitalisatie hierdoor omhoogschoot naar $ 50 miljard. En dat het meerdere keren omhoogschoot. Hij zat opgesloten in Singapore toen de prijs van DOGE in de loop van één dag met 775% steeg van $ 0,008 naar $ 0,07, gaf Buterin aan. Hij dacht hierbij van oh mijn god, wat is mijn DOGE veel waard!

Direct belde hij een paar van zijn vrienden en zei dat ze alles moesten laten vallen en actie te ondernemen, gaf Buterin aan. Hij verkocht toen de helft van de DOGE, en hij kreeg $ 4,3 miljoen ervoor vertelde Buterin. Hij verklaarde de winst aan GiveDirectly te hebben geschonken. En een paar uur nadat hij dit deed, daalde de prijs terug van ongeveer $ 0,07 naar $ 0,04, volgens Buterin.

Buterin zei dat hij zich “een geweldige handelaar” voelde, nadat hij de helft van zijn DOGE aan de lokale top had verkocht. Totdat de prijs natuurlijk weer steeg van $ 0,04 en daarna naar $ 0,07 en daarna naar $ 0,50. De mede-maker van Ethereum zou nu bijna $ 20 miljoen aan het Dogecoin bezitten. Ervan uitgaande dat Buterin de resterende 50% van deze DOGE-voorraad zou behouden.

Buterin steunde het project relatief vroeg in de ontwikkeling ervan. Toch benadrukte Buterin dat hij niet verwachtte dat Dogecoin de gebruikelijke verbeelding zou vangen. En dat het opnieuw zou opduiken als een toonaangevend crypto-activum door kapitalisatie. De Ethereum medeoprichter verklaarde dat DOGE dit grote fenomeen wordt, waarvan zelfs veel mensen hebben gehoord die nog nooit van Ethereum hebben gehoord. En dat is iets wat hij zelfs niet heeft voorspeld, volgens Buterin.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders