Vitalik dumpt een aantal memecoins in de naam van liefdadigheid op dog day middag

Op 12 mei kwam de race omhoog in de cryptocurrency charts met hondenthema’s tot een abrupt einde. Dit gebeurde toen een meerderheid van de voorheen hot meme tokens, waaronder Shiba Inu (SHIB) en Dogelon Mars (ELON), hun prijzen met meer dan 40% zagen dalen. Hierbij kwam Vitalik Buterin, Ethereum (ETH) medeoprichter, naar voren als de belangrijkste boosdoener achter de verkoop.

De prijs van SHIB is met 40% gedaald en handelt nu in de buurt van $ 0,00002, terwijl de prijs van Akita Inu (AKITA) met 50% is gedaald en ELON met 90% is ingestort. Zo blijkt uit gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView. Grote bewegingen werden vanuit de wallet van Buterin in de vroege handelsuren op woensdag opgemerkt door een aantal oplettende crypto pundits.

Een van de meest significante ontwikkelingen hierbij, was toen de medeoprichter van het Ethereum-netwerk, de liquiditeit uit de SHIB-liquiditeitspool op Uniswap verwijderde en tokens begon te verkopen. Wallets die eigendom waren van Buterin werden waargenomen die talrijke swaps en token transfers maakten die leidden tot prijsdumps voor de honden-thema groep, naarmate de ochtend vorderde

En deze leidden ook tot een piek in de kosten op het Ethereum-Netwerk toen handelaren zich haastten om hun winsten vast te zetten. De bredere cryptogemeenschap juichte de zet toe, omdat de recente hype rond de coins met hondenthema de transactiekosten op het Ethereum-netwerk deze week heeft opgedreven. Sommige handelaren die onlangs in de tokens hebben gestapeld, zijn waarschijnlijk zout tegenover Buterin’s keuze om te verkopen.

Waarschijnlijk zal Buterin ook minder te maken krijgen met een tegenreactie door de verkoop. Omdat in plaats van een rugpull door anonieme ontwikkelaars waar crypto bekend om staat, de fondsen van de meme token verkoop zijn gedoneerd aan verschillende goede doelen, waaronder Gitcoin, Give Well en India Covid hulpfonds.