Volgens Coinbase was het niet betrokken bij de inbeslagname van Bitcoin door het DOJ

Volgens Coinbase was het niet betrokken bij de inbeslagname van Bitcoin door het DOJ

Philip Martin, de chief security officer van Coinbase, heeft suggesties weerlegd dat de Amerikaanse crypto-uitwisseling betrokken was bij inbeslagname van crypto-activa in verband met de recente ransomware-aanval op de Colonial Pipeline. Dinsdag gaf Martin uitleg op Twitter over de betrokkenheid van het bedrijf, of juist het gebrek daaraan, met het bevel van het ministerie van Justitie voor de inbeslagname van Bitcoin.

Martin zei dat Coinbase niet het doelwit was van het bevel en heeft op geen enkel moment het losgeld of een deel van het losgeld ontvangen. Zij hebben ook geen bewijs dat het geld via een Coinbase-account/wallet is gegaan, volgens de CSO van het bedrijf. Er waren een aantal onregelmatigheden in het officiële inbeslagnameverhaal. Hierin wordt verteld dat overheidsfunctionarissen 63,7 Bitcoin (BTC) terugvonden, met een waarde van ongeveer $ 2,3 miljoen op dat moment.

De privésleutels van de Darkside-groep werden verkregen, beweerden Federale onderzoekers. Echter, zij maakten niet bekend hoe het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation ze kon vorderen. De privésleutel voor het onderwerpadres was in het bezit van de FBI in de Northern District of California, volgens de beëdigde verklaring. Coinbase, die servers in het gebied heeft, werd zo in verbinding hiermee gebracht zoals een aantal Twitter-gebruikers opmerkte.

Deze beweringen werden door Martin weerlegd. Hij verklaarde ook gelezen te hebben dat, omdat het inbeslagnemingsbevel onroerend goed in de Northern District of California specificeerde, het op Coinbase moest worden gericht. Martin ontkende dit en gaf aan dat het waarschijnlijk betekent dat de privésleutel zich in een van de vele FBI-veldkantoren in Noord-Californië bevindt.

De opslagmechanismen van de uitwisseling gebruiken een gepoolde hot wallet gebruiken. Daarom zou het niet zo logisch zijn om een ​​specifieke privésleutel te overhandigen, voegde Martin eraan toe. Hij vermoedde dat het “een ouderwets politiewerk was om de doelservers te lokaliseren”, toen hij zich afvroeg hoe de onderzoekers aan de privésleutel kwamen. Daarna volgde een verdragsverzoek voor wederzijdse rechtshulp en/of enige politieke druk om toegang te krijgen.

Over de mogelijkheden van autoriteiten om toegang te krijgen tot de cryptografische sleutels, die een rol speelden bij de marktdaling van dinsdag, ontstond er bezorgdheid. Autoriteiten hebben echter verschillende innovatieve manieren om toegang te krijgen tot privé-informatie. Er doken rapporten op, op dezelfde dag, met details over een nep-gecodeerde communicatie-app die door criminelen werd gebruikt.

En die werd in het geheim door de FBI beheerd om heimelijk berichten en privé-informatie te verzamelen en op grote schaal criminele activiteiten te volgen. Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics en voormalig senior marktanalist bij eToro, verklaarde in een nieuwsbrief op dinsdag dat het teruggevorderde losgeld eigenlijk bullish was voor Bitcoin.

Dit omdat velen hadden verwacht dat Amerikaanse politici, crypto als zondebok zouden gebruiken voor de aanval en om enkele hardhandige regels af te dwingen. Greenspan verklaarde dat in plaats daarvan, politici een idee kregen van wat zij al wisten. En dat is dat het voor autoriteiten gemakkelijker is om criminelen te vangen die crypto gebruiken in plaats van iets anders.

De enige geldige verklaring voor dalende prijzen is dat markten willekeurig zijn, vooral op de korte termijn, voegde Greenspan eraan toe. Nadat BTC sinds het begin van de week met meer dan 10% was gedaald, handelde het de afgelopen 24 uur met 2,2% naar $ 33.000, op het moment van schrijven.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders