Voor de tweede keer in een week zakt Ether onder de $ 2K

Zondag zijn Ethereum (ETH) en de meeste grote altcoins sterk gedaald. Zo is een uitverkoop van tien dagen verlengd die meer dan $ 1 biljoen aan gecombineerde waardering uit de markt heeft verdreven. Sinds 7 april daalde de Etherprijs voor de tweede keer onder $ 2.000 en bereikte volgens de gegevens van TradingView een laagste punt in de loop van de dag van $ 1.870,00.

Vorige week viel Ether onder de psychologische drempel toen Bitcoin (BTC) kort onder de $ 30.000 dook. Naar marktkapitalisatie werd de tweede grootste cryptocurrency voor het laatst gezien met $ 1.936, een daling van bijna 16% op een dag. In vergelijking met het hoogste punt ooit in de buurt van $ 4.200 eerder deze maand, krijgt Ether een daling van 54% door het verlies van zijn status.

Op de bredere markt voor cryptocurrency blijft Bitcoin een aantrekkingskracht uitoefenen. Het marktsentiment is onder druk gezet door een gecoördineerde uitverkoop van BTC in de afgelopen week. Hierdoor werd de Crypto Fear & Greed Index naar ‘Extreme Fear’ gesleept. De prijs van Bitcoin daalde op zondag onder $ 34.000, zoals Cointelegraph onlangs meldde.

Nadat een enorme instroom van de digitale valuta zijn weg vond naar de beurzen, voorzagen sommige analisten de grote daling van ETH. Dit geeft aan dat whales zich aan het voorbereiden waren om te verkopen. De Ethereum Foundation heeft onlangs bekendgemaakt dat het een “ernstige bedreiging” tegen het slimme contractplatform had verholpen, als er verder gekeken wordt dan de grafieken.

De ernstige bedreiding werd verholpen na de implementatie van de Berlijnse hard fork vorige maand. Op 18 mei schreven Martin Holst Swende en Peter Szilagyi dat het Ethereum-netwerk zeer kwetsbaar werd voor “kwaadaardige transacties” door de dreiging. De Foundation maakte de kwetsbaarheid bekend “in het belang van transparantie”, nadat het probleem was verholpen.

Doordat investeerders en gebruikers vooruitkijken naar de langverwachte EIP-1559-upgrade, is het marktoptimisme rond Ethereum het grootste deel van 2021 hoog geweest. De voorgestelde upgrade is bedoeld om de tariefstructuur van Ethereum te veranderen en een groot deel van de onzekerheid rond gaskosten weg te nemen. De upgrade zal deel uitmaken van de Londense hard fork die gepland staat voor juli.