Voordeel voor groene energietokens door de beslissing van Tesla om Bitcoin-betalingen te negeren

Woensdag schokte Elon Musk, CEO van Tesla, Crypto Twitter door aan te kondigen dat het bedrijf voor elektrische auto’s het accepteren van BTC als een vorm van betaling zou opschorten. Hij verwees hierbij naar de bezorgdheid over de energie die nodig is om de beste cryptocurrency te mijnen. Musk deed dit na maandenlang de voordelen van Bitcoin (BTC) en blockchain-technologie te hebben aangeprezen.

Bitcoin, Ether (ETH) en een groot deel van de altcoins gingen er sterk op achteruit, toen Tesla zijn verklaring afgaf. Er waren echter een paar projecten die slim wisten te profiteren van de chaos door te tweeten over het “groene” karakter van hun netwerken. Deze hebben slechts een fractie van de energie nodig, die nodig is om het Bitcoin-netwerk in stand te houden.

Hedera Hashgraph (HBAR), Nano (NANO) en Energy Web Token (EWT) zijn drie van de grootste begunstigden van de focus op energieverbruik. Donderdag boekte elk van deze een winst met dubbele cijfers, terwijl een meerderheid van de cryptocurrency-markt in het rood stond.

HBAR/USDT

Hedera Hashgraph is een openbaar netwerk gemaakt als een eerlijker, efficiënter systeem. Het doel is om een aantal beperkingen te proberen te overwinnen van eerdere generatie blockchain-platforms die worstelen met trage prestaties en instabiliteit. Donderdag kreeg het netwerk steun uit een onwaarschijnlijke bron toen Deepak Chopra, een bekende spirituele leraar en voorstander van meditatie, direct reageerde op de tweet van Musk.

Chopra reageerde op de tweet over het stopzetten van Bitcoin-betalingen door het te hebben over de lage energetische aard van de HBAR. Een lange lijst van berichten van verschillende leden van de gemeenschap en projectontwikkelaars die de lage energiekosten van het Hedera netwerk tonen, blijkt uit verdere verkenning van de Twitterfeed van het project.

De piek in de prijs op donderdag, van een dieptepunt van $ 0,226 tot een hoogtepunt binnen de dag van $ 0,41, valt samen met deze activiteit.

NANO/USDT

Nano is een tweede protocol dat op de groene energiegolf is gesprongen. Het is een lichtgewicht cryptocurrency die is ontworpen om veilige, bijna onmiddellijke betalingen zonder kosten te bieden. De status van Nano werd snel door het project, samen met leden van zijn gemeenschap, benadrukt als “een van de toonaangevende energie-efficiënte en milieuvriendelijke cryptocurrencies van 2021.”

Dit kan hebben geholpen om de prijs van het token op donderdag met 121% op te stuwen van een dieptepunt van $ 8,00 naar een hoogtepunt van drie jaar op $ 17,71.

EWT/USDT

Een meer voor de hand liggende begunstigde van de heroriëntatie op milieuzorgen, is Energy Web Token. Omdat het de operationele token is achter Energy Web Chain, een blockchainprotocol ontworpen om de ontwikkeling van toepassingen voor de energiesector te vergemakkelijken. Het project is niet specifiek gericht op betalingen.

Toch heeft de virtuele machine van het protocol het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de energiesector, omdat het gericht is op netbeheerders, softwareontwikkelaars en verkopers. Op de recente aankondiging van Musk, reageerde het project met een tweet waarin het zijn eigen vermogen van zijn protocol aanprijst, om de wereldwijde energiesector koolstofvrij te maken.

Van een dieptepunt van $ 13 laat op woensdag steeg EWT 75% naar een hoogste punt binnen de dag op $ 22, voordat het maken van winst de prijs terugdrong tot onder $ 18.