Zuid-Amerika’s op één na grootste bedrijf Mercadolibre accepteert crypto betalingen

Op 28 april lanceerde de grootste Latijns-Amerikaanse online marktplaats MercadoLibre (MELI), een vastgoedsectie gewijd aan cryptocurrencies. Hiermee sluit MercadoLibre zich aan bij een groep traditionele bedrijven die crypto betalingen accepteren. Hoewel het bedrijf niet direct de vastgoedtransacties afwikkelt, bekrachtigt het hiermee wel de geldigheid van crypto als betalingssysteem. Deze stap van Mercadolibre om cryptocurrency-betalingen voor vastgoed te accepteren, zou wel eens de grote doorbraak van crypto in Zuid-Amerika kunnen inluiden.

De detailhandelaar van 81 miljard dollar is het op één na grootste bedrijf in Zuid-Amerika en is aanwezig in 18 landen. De grootste drie markten zijn Brazilië, Argentinië en Mexico. De groep is tevens eigenaar van Mercado Pago, een digitaal betalingssysteem voor online en offline transacties en Mercado Envios, een logistiek platform dat diensten verleent op het gebied van uitvoering, opslag en verzending.

Transacties in bitcoin worden buiten het Mercado Libre-platform tussen de partijen afgehandeld. Na het kiezen van de woning van voorkeur, neemt de koper contact op met de makelaar en vraagt om de bitcoin transactie uit te voeren tegen de geldende wisselkoers en zo de deal te sluiten.

Juan Manuel Carretero, commercieel directeur Voertuigen, Vastgoed en Diensten van Mercado Libre zegt:

“Wij zijn altijd op zoek naar veranderingen in de markt. Bitcoin biedt meerdere voordelen voor onroerendgoedtransacties, zowel voor de koper als de verkoper. Naarmate cryptocurrencies steeds meer gangbaar worden, zal het niet langer een aparte sectie op de website blijven, maar komt het als optie in de betaalmiddel lijst erbij te staan”