Diamanten: een symbool voor de liefde, maar ook een mogelijke investering

Alternatieve beleggingen zitten stevig in de lift. Goud en zilver zijn al even in opkomst
als investeringen, maar je hoort investeren in diamanten ook steeds vaker
rondzingen. Diamanten symboliseren sinds de vorige eeuw de ware liefde, maar
doen nu dus ook hun intrede in de beleggerswereld. We doken in de materie.

Diamond, Kostbare, Steen, In Het Lab Gekweekte Diamant

Diamanten: toenemende vraag, schaars aanbod

Volgens het Parool werd de diamant lang door beleggers over het hoofd gezien. De edelstenen winnen echter gestaag aan populariteit. Diamanten zijn schaars en in schaarste ligt waarde. De kloof tussen vraag en aanbod maakt van de diamant een interessante investering. Zeker omdat de markt naar verwachting nog een groeispurt gaat doormaken.
Vooral in onzekere economische tijden grijpen mensen naar alternatieven als diamanten, goud, zilver of cryptovaluta. Dit soort middelen kunnen inflatie het hoofd bieden en worden beschouwd als veilige havens die de tand der tijds doorgaans goed doorstaan.
Diamant had lang de naam van het hardste materiaal ter wereld. Volgens Quest is het mineraal inmiddels onttroond, maar het zegt wel iets over de kwaliteit van diamanten. Je hoeft dus niet bang te zijn voor waardeverlies door slijtage of beschadiging.

Waar moet je op letten bij het investeren in diamanten?

Het is allereerst goed om te weten dat de mooiste diamant niet altijd de beste investering is, zoals De Beleggersgids in dit artikel beschrijft. Dit is een veelgemaakte fout bij het investeren in diamanten. Daarnaast zeggen zij dat je beter in een witte dan in een gekleurde diamant kunt investeren.
Als je op zoek bent naar een investering die op korte termijn uitbetaalt, dan zijn diamanten niet de beste keuze. Bij het investeren in diamanten is een lange adem 1 vereist: je kunt er zeker niet snel rijk mee worden. Zie het als een appeltje voor de dorst voor later.
Neem ook in overweging dat je de diamanten op een of andere wijze moet bewaren.
Het huren van een bankkluis is meestal de veiligste optie. Je kunt er eventueel ook voor
kiezen om in juwelen met diamanten te investeren. In dat geval kun je de diamanten
dragen en heb je er dubbel plezier van.
Diamant, Juweel, 3D, Sparkle, Glans, Gloed, Duur
Diamanten in de hedendaagse cultuur
Diamanten hebben door de jaren heen hun sporen nagelaten in de populaire cultuur. Zo is een verlovingsring zonder diamant nu bijna ondenkbaar. De iconische reclame van diamantbedrijf De Beers met de slogan A Diamond Is Forever uit 1947 heeft daar flink aan bijgedragen. Diamanten werden daarmee in de markt gezet als een symbool voor eeuwige liefde. En met succes: volgens Girls of Honour is dit een van de meest succesvolle marketingcampagnes ooit en had binnen twintig jaar 80 procent van de Amerikaanse bruiden een diamanten verlovingsring.
Diamanten komen ook veel voor als visueel thema in bijvoorbeeld films, tekenfilms en
spelletjes. Als iets populair is in de hedendaagse cultuur, kun je de klok erop gelijkzetten dat er bijvoorbeeld ook een slotmachine van bestaat. Diamanten zijn daar geen uitzondering op. Zo heeft casinoplatform Betway niet één, maar twee thematische online slots waar diamanten centraal staan: Betway Diamond Force en Diamond Inferno. In deze slots wordt de hoge waarde van diamanten extra benadrukt. Ook worden diamanten vaak bezongen, waarvan het allerbekendste lied waarschijnlijk
Diamonds Are A Girl’s Best Friend (1953) van Marilyn Monroe is. Zoals de titel al verklapt, gaat dit liedje specifiek over de allure van diamanten voor vrouwen (volgens de ouderwetse gedachte dat enkel vrouwen materialistisch zijn althans, gelukkig weten we inmiddels beter). Ook zijn er hits van eigen bodem waar diamanten een rol spelen. Zoals 3FM in dit artikel vertelt, zingt Nielson bijvoorbeeld over verliefdheid in Diamant.
Mogelijke andere interessante investeringen: goud en zilver
Net als diamanten behouden goud en zilver over het algemeen ook zeker hun waarde. Investeren in diamant kan lucratief zijn, maar vereist wel de nodige kennis en dus tijd en moeite. Het is lastiger om de waarde van diamanten te bepalen dan van goud of zilver. Wie geen zin heeft om zich te verdiepen in diamanten, kan beter zijn of haar heil in goud of zilver zoeken. We schreven eerder al dat zilver in de toekomst mogelijk spectaculair gaat stijgen.
Diamanten kunnen een goede investering zijn, maar kosten wel tijd
Diamanten zijn puur door slimme marketing een liefdesicoon geworden, maar kunnen
absoluut een goede investering zijn. Zolang je er maar de nodige tijd en liefde in stopt.
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders