Ben je van plan te investeren in Bitcoin, dan moet je sowieso op de veiligheid letten. Bitcoin heeft nu een flinke waarde behaald. Je kunt Bitcoin veilig kopen via een Nederlandse broker zoals Bitvavo, want die hanteren iDeal als een van de betaalmethoden. Je kunt zo veilig transacties doen en Bitvavo is bij wet geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Alleen met deze registratie kan een betrouwbare crypto uitwisselingen zakendoen.

Met zo een broker zit je goed qua veiligheid om te investeren in Bitcoin. Echter, wat moet je zelf nog doen als gebruiker?

Account beveiligen

Voordat je via een crypto uitwisseling Bitcoin kunt kopen, moet je een account aanmaken. Je hebt hiervoor een gebruikersnaam nodig voor het inloggen. En hierbij hoort natuurlijk een dergelijk wachtwoord dat niet gemakkelijk te kraken is. Het moet hoofdletter, letters, cijfer en tekens bevatten. En niet te kort zijn. Daarnaast biedt een uitwisseling als Bitvavo jou een extra beveiligingslaag aan voor het inloggen.

Dit is namelijk de 2FA code die je voor een specifiek apparaat kunt instellen zoals je mobiele telefoon. Als dit in orde is en je account geverifieerd is, kun je veilig Bitcoins kopen.

Koop voordelig

Hoe weet je wanneer de Bitcoin prijs voordelig is? Dit draagt zeker bij aan de veiligheid van Bitcoin kopen. Je kunt het nieuws volgen en de grafieken analyseren, maar je kunt dit niet 1X24 doen. Verder heb je ook met emoties te maken. In dit geval kun je het liefst crypto trading bots gebruiken. Een stukje software die het crypto verhandelen voor je automatiseert. Zo kun je de bot instellen om op het juiste moment Bitcoin voor je te kopen. Zonder emotie, op basis van de statistieken.

Tot slot is het belangrijk om voor je account een goede gebruikersnaam te hebben met daaraan gekoppeld een stevig wachtwoord. Verder draagt het instellen van de 2FA code bij aan de veiligheid. Wanneer je account geverifieerd is, kun je ook een crypto bot erbij halen zodat je Bitcoins automatisch kunt kopen. Ook wanneer je ’s nachts ligt te slapen.