Bitcoin naar hoogste niveau in bijna drie jaar

De prijs van een Bitcoin is deze week gestegen tot $770, het hoogste niveau in bijna drie jaar tijd. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de virtuele munt met 77% gestegen. De alternatieve munt profiteert van economische onzekerheid en een toenemende financiële repressie. Steeds meer mensen hechten waarde aan Bitcoin, omdat het aanbod beperkt is en omdat de virtuele munt zonder tussenkomst van een derde partij verhandeld kan worden.

Er zijn momenteel ongeveer 16 miljoen Bitcoins in omloop, waarmee de virtuele munt een marktwaarde van $12,32 miljard vertegenwoordigt. Het aantal Bitcoins groeit langzaam en zal uiteindelijk een maximum bereiken van 21 miljoen stuks. In verschillende opzichten lijkt de Bitcoin dus op goud, met als verschil dat het edelmetaal een tastbaar bezit is en de Bitcoin een stukje ‘ongrijpbare’ code in een computer.

Goud heeft al een trackrecord van duizenden jaren als vorm van waardeopslag, terwijl de Bitcoin nog maar een paar jaar bij het grote publiek bekend is.

bitcoin-price-2016

Prijs Bitcoin stijgt naar $770, hoogste niveau in bijna drie jaar (Bron: Coindesk)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders