Kan ik iets kopen met Bitcoin?

Bitcoin mag dan een uitvinding zijn, het heeft zich snel een weg gebaand in verschillende economische sectoren wereldwijd. Vandaag is het een betaalmethode die wordt erkend en aanvaard door handelaars in verschillende online en fysieke winkels. In tegenstelling tot andere betaalmethodes, maakt Bitcoin naadloze, snellere, goedkope en veilige internationale geldtransfers mogelijk. Het is een gedecentraliseerde betaalmethode die niet gebonden is aan enige overheid of instelling. Als je wilt beginnen met handelen in bitcoins, ga dan naar www.bitcoinsmarter.org/nl/ voor meer informatie over bitcoin-handel.

De verbeterde veiligheid van Bitcoin-transacties, de snelle verwerking van betalingen en de lagere transactiekosten hebben het een aantrekkelijker betaalmiddel gemaakt voor verschillende consumenten wereldwijd. Het heeft een opkomende markt van technisch onderlegde consumenten geïnspireerd, waardoor bedrijven eenvoudiger toegang hebben tot bredere wereldmarkten. Bitcoin biedt ook meer gemak omdat het consumenten in staat stelt wereldwijd te winkelen en te betalen voor goederen en diensten.

Cryptobeurzen zijn online marktplaatsen waar mensen Bitcoin kopen en verkopen. Ze verwerken ook Bitcoin-transacties voor klanten tegen een kleine vergoeding. U kunt echter ook Bitcoinbetalingen direct via uw portefeuille verwerken. 

Vandaag de dag zijn er verschillende goederen en diensten die u kunt kopen met Bitcoin, dankzij de wijdverspreide acceptatie door zowel online als offline verkopers. Dit zijn enkele van de zaken die u met Bitcoin kunt betalen.

Tech-producten

Techbedrijven waren een van de eerste gebruikers van crypto, en veel van hen accepteren momenteel Bitcoinbetalingen voor hun producten. Microsoft, AT&T, en Newegg zijn enkele van de tech-reuzen die Bitcoin accepteren.

Microsoft accepteert echter alleen Bitcoin in zijn online winkel. Bovendien verbiedt het ook crypto-advertenties op zijn online platform. Mobiele apps, apparaten, spelletjes en software zijn enkele van de belangrijkste items die u kunt kopen met Bitcoin van deze platforms.

Huishoudtoestellen

Verschillende e-commerce platforms, waaronder Overstock, Home Depot, Shopify, en Rakuten, hebben Bitcoin geïntegreerd in hun betaalsystemen. Deze websites handelen in een breed scala van huishoudelijke goederen en koopwaar, waaronder apparaten, meubels, levensmiddelen, kleding en kleding. Restaurants en supermarkten zoals Subway, Burger King en Whole Foods accepteren ook Bitcoinbetalingen voor koffie, sandwiches, friet, hamburgers en boodschappen.

Reisdiensten

Veel reisbedrijven zijn ook overgestapt op crypto, zodat hun klanten voor diensten kunnen betalen in Bitcoin. Voorbeelden van reisaanbieders die Bitcoin accepteren zijn Expedia, AirBaltic, en Virgin Galactic. Met Expedia kunt u vliegtickets kopen en hotels en rondreizen boeken met Bitcoin. AirBaltic en Virgin Galactic accepteren ook Bitcoinbetalingen voor diverse vluchten, waaronder ruimtereizen.

Auto’s

Autofabrikanten zijn ook ingesprongen op de Bitcoin-revolutie: veel luxe dealers accepteren nu cryptobetalingen. Lamborgini was een van de eerste automerken die Bitcoinbetalingen voor zijn auto’s accepteerde. Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s, heeft zich ook aangesloten bij de lijst van autofabrikanten die Bitcoin accepteren.

Onroerend goed

De onroerendgoedsector is niet achtergebleven: verschillende bedrijven accepteren nu Bitcoin. Voorbeelden zijn Magnum Real Estate, Realtor.com, Glen Oaks, en Brookliv. Met deze virtuele valuta kunt u bij deze bedrijven onroerend goed kopen, waaronder residentiële, commerciële en industriële gebouwen. In 2021 kondigde een vastgoedbedrijf in de Verenigde Staten aan dat het Bitcoin zou gaan accepteren als huur, weddend op het groeipotentieel ervan op de lange termijn.

Verzekering

De verzekeringssector is terughoudend geweest met het omarmen van Bitcoinbetalingen. De zaken nemen echter snel een andere wending nu veel verzekeringsaanbieders beginnen met het accepteren van premiebetalingen in Bitcoin. Levensverzekeringen blijven weg vanwege regelgevingskwesties, maar er zijn verschillende andere verzekeringsdiensten die u kunt aanschaffen in Bitcoin. Zo kondigde de Zwitserse verzekeringsmaatschappij AXA in 2021 aan dat ze begonnen was met het accepteren van Bitcoinbetalingen voor al haar producten, behalve levensverzekeringen. Premier Shield Insurance stelt klanten in staat om verzekeringspremies te betalen met Bitcoin.

U zult in de toekomst bijna alles met Bitcoin kunnen kopen, naarmate het gebruik ervan toeneemt in de gangbare economische sectoren.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders