In een lopend onderzoek van de politie naar witwaspraktijken met Bitcoins heeft de politie dinsdag 6 mensen opgepakt. De politie vermoed dat er miljoenen zijn witgewassen met de digitale munt.

Dinsdag zijn er meerder locaties doorzocht in de omgeving van Rotterdam. Naar aanleiding van de doorzoekingen zijn zes mensen aangehouden, waarvan vier in Nederland. Het OM meld dat het nog wel even gaat duren voordat het onderzoek is afgerond. Wel zullen er op 2 oktober al 2 verdachten worden voorgeleid.

Het witwassen werd gedaan door het aankopen van Bitcoins met cash geld. Voor deze Bitcoins werd een opvallend hoog tarief betaald. Op deze manier werd crimineel geld witgewassen en niet zo’n klein beetje ook: “Het vermoeden is dat zij miljoenen euro’s op deze manier hebben witgewassen.”

Tijdens de doorzoekingen werden onder andere computers, drugs en wapens in beslag genomen. In Rotterdam en omstreken werden drie personen aangehouden, hierbij gaat het om een 19-jarige man uit Capelle a/d IJssel, een 23-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit de regio Rotterdam. Een dag later werd nog een vierde persoon aangehouden in Capelle a/d IJssel. In Malta werd een een 24-jarige man aangehouden, die op korte termijn zal worden overgeleverd. De ander is aangehouden in Letland, waar hij gehoord wordt door de politie.

 

.